ŽENA KOJA ULAZI U MENOPAUZU TREBA DA PIJE OVA 3 NAPITKA: Možda ih već imate u kući, smanjuju znojenje, stres, gojenje!

62d01011-517c-410c-a19a-4bda0a0a0a64-3-napitka-koja-treba-da-piju-zene-u-menopauzi-1498194875-1-690x480-1.jpg

ŽENA KOJA ULAZI U MENOPAUZU TREBA DA PIJE OVA 3 NAPITKA: Možda ih već imate u kući, smanjuju znojenje, stres, gojenje!

3 napitka koja treba da piju žene u menopauzi – prirodni eliskir koje možda već iamte u kući, a pomažu kod neprijatnih simptoma klimaksa! Pri ulasku u menopauzu mnoge žene se suočavaju sa neprijatnim simptomima, kao što su valunzi, noćno znojenje, gojaznost, promjene raspoloženja. U kontroli neprijatnih simptoma mogu vam pomoći prirodne metode, promjena načina ishrane, čak i priprema zdravih napitaka od sastojaka koje već imate kod kuće.

Donosimo vam 3 napitka koje će pomoći ženama koje ulaze u menopauzu:
Sok od paradajza – Prema nedavnoj studiji objavljenoj u “Nutritional Journalu”, prirodni sok od paradajza može vam pomoći da lakše prođete kroz ovaj životni period i smanjite simptome. Ovaj napitak sadrži mnogo korisnih sastojaka kao što su likopen, gama-aminobutirna kiselina i eskuleozid A. Sok od paradajza može ponuditi širok spektar prednosti za žene u menopauzi, uključujući poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, smanjenje psihičkog stresa i prevenciju osteoporoze. Takođe, u istoj studiji potvrđeno je da sok od paradajza smanjuje anksioznost i poboljša opšte zdravlje srca.

Ledeni čajevi – Žene koje prolaze kroz menopauzu često otkrivaju da određeni čajevi mogu pomoći kod bolova u zglobovima i grčeva. Važna je i temperatura čaja koji konzumirate, jer topli čajevi mogu kod valunga izazvati kontra efekat. Napravite ledeni čaj od voća i biljaka, a umjesto šećera koristite prirodne zaslađivače poput meda ili stevije. U ledeni čaj možete dodati limun – odliačn izvor vitamina C i pokretač metabolizma.

Alkalne vode – Mnoge žene u menopauzi navode probleme sa kiselinom u želucu i loše varenje kao jedan od simptoma. Jedna studija analizirala je različite efekte vode iz slavine i alkalne vode na aktivaciju pepsina kod ljudi. Za razliku od vode iz slavine, utvrđeno je da alkalna voda dobro inaktivira pepsin i smanjuje kiselinu. Istraživači su zaključili da je alkalna voda dobar lek za ljude koji pate od gorušice.
Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Author: Zdravlje