MASKA OD ŽELATINA PROTIV STARENJA PO RECEPTU SOFIJE LOREN: Žene su oduševljene, svi sastojci su iz kuhinje!

Maska od želatina protiv bora – stari recept glumica Sofije Loren za prirodni tretman koji usporava starenje! Sofija Loren, glumica koja se smatra za jednu od najljepših žena svijeta, svih vremena, pokazala je da i u 87. godini možete izgledati lijepo kada dostojanstveno starite i zračite duhom optimizma i pozoitivne energije.

Još u ranoj mladosti Sofija Loren počela je da njeguje svoju kožu, a njen recept za masku za lice oduševio je mnoge žene. Riječ je o kombinaciji sastojaka koje možda već imate u kuhinji – zatežu kožu, usporavaju starenje i čine da duže budete mladi i izgledate svježe.

Maska protiv bora Sofije Loren vrlo je jednostavna za pripremu, a evo šta vam je potrebno:

želatin
mlijeko
maslinovo ulje
med
suho bijelo vino

Priprema:

Razblažite 1 kašičicu želatina u 100 ml mlijeka. Dobro promiješajte. Da bi se želatin bolje rastvorio, zagrijte mlijeko. Stavite smjesu u frižider na 6 sati. Poslije 6 sati u smjesu dodajte kašičicu maslinovog ulja, meda i bijelog vina. Dobro promiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Nanesite masku na očišćeno lice 2 puta nedeljno, ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim nježno isperite mlakom vodom. Masku koristite 2 mjeseca, a zatim napravite pauzu od 2 mjeseca, pa je možete ponovo koristiti u prevenciji protiv bora.

Izvor: Sensa

Author: Zdravlje