U noge je utrljala nešto što svi sad imamo kod kuće. Dejstvo je fenomenalno!

celulit

Mnogi od vas ne mogu zamisliti početak dana bez nje! Domaća, turska, filter, u prahu… kafa je više od običnog pića, to je ritual!

Nakon konzumacije kafe, onaj talog sa dna obično bacamo u đubre, ne znajući koliko koristi od tog taloga možemo imati:
1. Đubrivo
Soc od kafe sadrži mnoge hranjive materije, poput kalijuma i fosfora. Te materije su neophodne za rast i procvat biljaka.
2. Protiv celulita
Kofein iz kafe stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče izlučivanje toksina. Znajući to, mnogi kozmetički saloni primjenjuju kreme sa kofeinom. Pomješajte nekoliko kašičica kafe sa maslinovim uljem i utrljajte u problematično područje. Celulit će nestati kao rukom!
3. Kompost
Ukoliko imate sopstveni izvor komposta, trebalo bi da mu dodate i malo kafe. To će povećati sadržaj azota u njemu i na taj način doprinijeti boljem kompostiranju.

4. Kafa tjera puževe
Za razliku od ljudi, puževi ne podnose kafu!
5. Kafa tjera i mrave
Jak miris kafe otjeraće i dosadne mrave!
6. Otjeraće čak i ose i stršljene
Umjesto soca, koji tjera puževe i mrave, ukoliko želite da otjerate stršljene, probajte to a mirisom pečene kafe, koji je za njih nepodnošljiv.
7. Neprijatan miris u frižideru
Svježe samljevena kafa, stavljena u frižider, pokupiče sve neprijatne mirise od hrane.

8. Za čišćenje
Čestice kafe otkloniće čak i najtvrdokornije mrlje sa posuđa
9. Kosa
Kafa kao sastojak maski za kosu, efikasno ojačava dlaku i čini kosu sjajnijom. Nažalost, preporučljiva je samo onima sa tamnijom kosom.
10. Protiv podočnjaka
Masku od kafe i maslinovog ulja možete namazati i na tamne krugove ispod očiju. Kafa će podstaći cirkulaciju i tamni krugovi će nestati.
11. Pranje roštilja
Kao i posuđe, kafa će ukloniti mrlje i sa vašeg roštilja

12. Protiv buva
Prirodna i nenasilna metoda u borbi protiv parazita je pažljivo masiranje mokre kafe u krzno životinje. Ovaj proces se ponavlja svakih nekoliko dana i trebalo bi da dovede do poboljšanja. Mogućnosti koje omogućuje kafa, praktično su neiscrpne! Ukoliko vam je nešto od ovoga pomoglo, podjelite savjete sa ostalim ljubiteljima kafe, kako bi upoznali sve njene blagodeti i još više je zavoljeli!

Izvor: LIKEMAG

Author: Zdravlje