ZAISTA NEVEROVATNI REZULTATI BEZ RIBANJA: Prirodna pasta za čišćenje rerne – samo 3 sastojka, jeftino i bez hemikalija

 Čišćenje rerne IZVOR: SHUTTERSTOCK

Da li ste znali da za najlakše čišćenje rerne vam je potrebno samo 3 sastojka koja imate kod kuće.

Čišćenje rerne bi trebalo da bude svakodnevni posao, tj. posle svake upotrebe rerna bi trebalo da se opere. Ali, kako ljudi sada jedva stižu da kuvaju, a kamoli da peru i rernu posle upotrebe to se svelo na jednom nedeljno ili često i na jednom mesečno. Ako ste redovni što se tiče održavanja, ova pasta će vam vratiti sjaj rerne i još više olakšati njeno pranje. Ako je dugo niste prali i imate tvrdokorne mrlje onda bi trebalo 2x da ponovite sve.

Ono što je bitno je to da prilikom ovakvog čišćenja rerne nema ribanja i ne morate da klečite dok čistite, sve je brzo gotovo. Potrebna su vam 3 sastojka koja imate kod kuće. Sada ćete uživati u čišćenju, a ako vam se ovo svidelo pročitajte i KAKO MOZETE frizder da ocistite. Kada budete sledeći put pripremali hranu u čistoj rerni bićete oduševljeni i sa lakoćom ćete pristupiti kuvanju. Mi vam predlažemo da napravite AFRICKU MUSAKU.

Potrebno vam je za čišćenje:  

  • 80 g prašak za pecivo
  • sirće
  • 50-70 ml vodeKako se pravi pasta za čišćenje:

    Pomešajte prašak za pecivo, vodu i malo sirćeta u šerpi, pa promešajte. Nemojte da napravite previše tečnu smesu. Stavite rukavice, pa sunđerom nanesite po rerni. Tamo gde je najprljavija stavite najviše paste, ali nemojte da ribate nego samo nanosite. U šerpi bi trebalo da vam ostane malo tečnosti. Stavite u rernu i uključite na 100°C i ostavite da tako radi nekih sat vremena. Zatim isperite rernu i to bi bilo to. Ako su vam fleke tvrdokorne i baš dugo niste oprali šporet, onda ponovite još jednom sve.

    Izvor: stvarukusa.rs

Author: Zdravlje