UKLANJA BOL PREKO NOĆI: Oblozi od limunove kore su spas za artritis, ali samo ako ih ovako koristite (RECEPT)

Priroda ima rješenje za sve bolesti i sve vrste bolova. Uvijek je najbolja opcija okrenuti se prirodnim rješenjima nego analgeticima koji narušavaju zdravlje drugih organa.Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima,  a naročito obiluje vitaminom C. On djeluje kao antioksidans, jača organizam, sprječava upale i potiče izbacivanje toksina.U liječenju artritisa se limun pokazao izuzetno dobro, tačnije kora limuna.Bolovi uzrokovani artritisom nestaju u kratkom roku uz pomoć obloga od ovog voća.

PRIPREMA:

Ono što trebate učiniti je da limun operete, ogulite malo kore i tu koru prelijete maslinovim uljem. Sve to dobro promiješajte, a onda stavite na gazu.Gazu stavite kao oblog na bolno mjesto i držite oko pola sata.Druga varijanta je da pomiješate limunovu koru, malo meda i cimeta.

Ovaj oblog je potrebno držati preko noći na mjestu gdje se javlja bol.Priroda ima rješenje za sve bolesti i sve vrste bolova.Uvijek je najbolja opcija okrenuti se prirodnim rješenjima nego analgeticima koji narušavaju zdravlje drugih organa.

stil.kurir

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *