Ruski TRAVAR Jurovski preporučuje: Ovaj PRIRODNI čaj sa DVE biljke REŠAVA ozbiljne PROBLEME…

Ova biljka je dostupna svima, leči sve, a čaj od nje koristili su stari Grci i Rimljani - Ljekovito bilje

Poznati ruski travar Dmitrij Jurovski preporučuje biljni čaj sa dve biljke koje će sačuvati vaš organizam.

Jak i snažan imunitet mora se održavati tokom cele godine, posebno na prelasku godišnjih doba u vreme svetske pandemije korona virusa.

Pored toga, sezonski grip i prehlade takođe napadaju imunitet, pa je preventiva iz narodne apoteke ključna za očuvanje opšteg zdravlja organizma.

Poznati ruski travar Dmitrij Jurovski preporučuje biljni čaj sa dve biljke koje će sačuvati vaš organizam.

Kantarion i origano

U Rusiji je oduvek bio vrlo cenjen čaj od kantariona i divljeg origana. On ima antioksidativno i antibakterijsko delovanje, povećava otpornost na viruse, a osim toga, ublažava simptome depresije.

Kantarion je poznat po svojim antibakterijskim i antivirusnim dejstvima, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina.

Takođe se upotrebljava kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, za poremećaje varenja, stimulaciju lučenja želudačnih sokova i olakšanja varenja. U tradicionalnoj medicini origano se koristi već hiljadama godina. Aktivna jedinjenja koja daju biljci jedinstven i prijatan miris su timol, pinen, limonen, karvakrol, ocimen i kariofilen.

Veruje se da origano sadrži veliki broj snažnih antioksidansa i da ispoljava antibakterijsko dejstvo.

Recept za pripremu napitka

Pola čajne kašičice cveta kantariona pomešajte ss istom količinom divljeg origana. Prelijte smesu sa 250 mililitara ključale vode pa ostavite da odstoji sat vremena. Konzumirajte svakodnevno jednu do dve čaše napitka, dodavši u njega malo mleka ili meda po svom ukusu.

Ovaj čaj se ne preporučuje trudnicama i pacijentima koji pate od hipertenzije.

Izvor: najzena.rs

Author: Zdravlje