Pomozite djeci kod proljeva, parazita i prehlade sokom od mrkve

Narodna medicina stoljećima koristi mrkvu za liječenje i ublažavanje brojnih zdravstvenih tegoba.

Ovaj put donosimo vam nekoliko recepata koji mogu pomoći vašim mališanima. Baza im je svježi sok od mrkve, koji je zbog obilja vitamina A, B, C, D, E, K, kalcija, magnezija, kalija i željeza pravi prirodni eliksir. Svježi sok od mrkve izvrsno je prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i prevenciju infekcija.

Ujedno, pomaže kod slabokrvnosti. Blagotvorno djeluje na kožu i pomaže u ublažavanju simptoma kožnih oboljenja. Isprobajte stoga narodne recepte sa sokom od mrkve za prirodnu pomoć svojim najmlađima.

Sok za zaustavljanje proljeva

Za zaustavljanje proljeva, napravite sok od 1-2 svježe mrkve (ovisno o veličini), za jednu jušnu žlicu. Možete ga napraviti u sokovniku ili izribati svježu mrkvu i procijediti kroz gazu. Po jednu jušnu žlicu čistog soka od mrkve dajte mališanu ujutro natašte i navečer.

Mlijeko i mrkva protiv parazita

probleme s parazitima (glistama i drugim parazitima), narodna medicina preporučuje skuhati 1 mrkvu u mlijeku. Mrkvu lagano ogulite, tek toliko da skinete površinski sloj, ako koristite mrkvu koja nije iz eko uzgoja, i naribajte je što sitnije. Zagrijte 2 dcl mlijeka, u njega stavite oko 3 jušne žlice naribane mrkve i skuhajte mrkvu, dok ne omekša.

Trebali biste dobiti kašu. Dajte je svom mališanu 3-4 puta dnevno, svaki put prije obroka, u periodu od tjedan dana. Ukusni sokić s medom protiv prehlade i kožnih bolesti

Napravite svježi sok od mrkve i dodajte mu med (bagremov ili drugi koji koristite), u omjeru 1:1 te razrijedite s par kapi vode. Ovaj ukusni sokić prirodno je sredstvo koje će pomoći u preventivi, ali i liječenju problema s prehladom, grloboljom, kašljem i kod promuklosti.

Kao pomoć kod raznih infekcija, gripe i prehlade, preporučena doza je 1-2 žlice, 2-3 puta dnevno. Za preventivu i općenito za zdraviji organizam, dajte po 1 žlicu ovog napitka mališanu, 2 puta dnevno.

Ako vaše dijete nije navršilo godinu dana, u receptu nemojte koristiti med, nego samo sok od mrkve, pomiješan s par kapi vode. Ako ne koristite kravlje mlijeko, možete ga zamijeniti drugim vrstama – sojinim, bademovim ili rižinim, ovisno što već dajete mališanu. Ujedno, ako ste dojilja (nakon 1. godine djetetova života), možete koristiti i majčino mlijeko umjesto drugih vrsta.

Izvor: alternativa-za-vas.com

Author: Zdravlje