KAKO BI VAM JUTRO ZAPOČELO DOBRO savjetujemo da zamijenite kafu ovim magičnim sokom, pucaćete od energije, a virusi će bežati od vas

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam.

Umjesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom svježe cijeđenog soka od limuna.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C, takođe i daje tonus. Međutim, ako zaista želite a vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir.

Ili tačnije napravite sok, u 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ostavite tako pripremljen sok da odstoji jednu noć i ujutru ga pijte.

Đumbir je veoma koristan za organizam i njegov redovan unos može spriječiti grip i prehladu.

Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je osvježavajuća i daje tonus, ako uzimate umjesto doručka ovako pripremljen sok.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u borbi sa aknama. Takođe, ovako pripremljen sok može biti izuzetno koristan za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska.

Posebno đumbir se ispostavio veoma koristan kod stabiliziranja i održavanja normalnog nivoa krvnog pritiska.

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam ljudi.

Konzumiranje ovog soka ujutru kao doručak može da se ispostavi kao koristan kod smanjenja holesterola i smanjenja rizika od Alchajmerove bolesti.

Osim toka kod pada imuniteta, ovaj sok može zaista biti od koristi i da vam imunitet ojača.

Tako da, dragi ljudi, mogu da vam posavjetujem da ujutru umjesto kafe pijete sok od limuna i đumbira, zato što je to veoma korisno za vas i to je jedan dobar početak dana.

Author: Zdravlje