POJAVLJUJE VAM SE BUĐ I KONDENZANCIJA NA PROZORIMA? Riješite se uz ova dva koraka, potrebno vam je samo ovo jeftino sredstvo

Jedna ekspertkinja za čišćenje otkrila je svoj jeftini trik kako se lako riješiti kondenzacije i plesni, a jedina stvar koja je bolja od trika za čišćenje je trik kako ne potrošiti puno novca.

Ekspertkinja za održavanje domaćinstva po imenu Šenon otkrila je svoju rutinu koju primjenjuje tokom hladnih dana u dva koraka koja će spriječiti pojavu problema na vašim prozorima ove zime. Čarobni sprej koji koristi košta oko 8 KM. Žena je na svom Tik Tok profilu objavila video koji pokazuje da je najprije upotrebila brisač za prozore kako bi obrisala kondenzaciju koja se zadržavala na njenim prozorima.

Super laka metoda puno je bolja metoda od trljanja ubrusom ili krpom po prozoru i nadanja najboljem.

Nakon što je prosula vodu od čišćenja prozora, Šenon je upotrebila sprej za plesan. Sprej s mirisom Apple Burst košta samo £1,50 (oko 3 KM) po komadu. Šenon ga je obilno poprskala po svojim prozorima, a zatim ga obrisala, pokazujući čistiji dio uz prozor. Video je naslovila: „Doba je godine u kojem se na prozorima nakuplja kondenzacija i plesan.“ Mnogi ljudi su joj odmah zahvalili što je pokazala koliko se lako može rešiti buđi ove zime, a jedna osoba joj je napisala: „Tako mi je drago što pokazujete ljudima da to mogu dovoljno lako riješiti i da ne trče stanodavcima svake sekunde.“ Druga osoba je dodala: “Dobro je znati da se još neko bori s istim stvarima kao i ja, dok se treća našalila: „Ne koristim svako jutro peškir kako bih obrisala prozore i izbijelila svaku plesan koju vidim.“ Odstranjivače plesni možete kupiti u svim većim marketima po cenama od 200 do 500 dinara. Radi se hemijskim  proizvodima koji uklanjaju crne naslage i plesan bez trljanja ili ribanja, a svi su uglavnom pogodni za korišćenje na PVC stolariji, plastičnim i staklenim ivicama tuševa, plastičnim zavjesama, emajliranim kadama, fugama i keramičkim pločicama.

Author: Zdravlje