POJAVILA VAM SE KVRŽICA NA VRATU ILI IZA UHA: Onda OVO MORATE ZNATI, otklonite je sasvim prirodno!

Potkožne ciste na pojedinim dijelovima tijela su vrlo česta pojava. Ako i vi muku mučite s njima, saznajte šta možete da uradite, a da ne morate da idete “pod nož”. Kada im se na vratu, leđima ili iza uha pojavi kvržica, ljudi obično upadnu u paniku, plašeći se da je u pitanju nešto vrlo strašno. Ali, najčešće nije, pogotovo ako se cista pojavila na dijelovima tijela koji nisu blizu limfnih čvorova. Ukoliko se ne sanira na vrijeme, kod ovih izraslina neophodna je hirurška intervencija, nakon koje na problematičnom mjestu ostaju ružni ožiljci.

Epidermoidne ciste nisu zabrinjavajuće, ali ako se desi da puknu ili se inficiraju, posjetite doktora.Ipak, ako se odmah reaguje, moguće je izbjeći operaciju. Saznajte koji preparati iz prirode mogu da vam pomognu da se riješite kvržica:

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je odlično za borbu protiv cisti, štiti kožu od bakterija i sprječava razvoj infekcije. Nanesite sirće na područje i pokrijte gazom. Proces ponavljajte dnevno u toku 7 dana.
Maslačak
Jedna kašika maslačka pomiješana sa cvijetom dan i noć odlična je u borbi protiv infekcije. Stavite smjesu u ključalu vodu 45 minuta, a onda procijedite smjesu i pijte četiri puta dnevno u trajanju do 10 dana. Primijenite je direktno na cistu.
Aloja vera
Aloja vera se koristi kao umirujuće sredstvo za kožu. Možete staviti sok aloje direktno na kožu, a možete ga i piti.

Mlijeko
Odlično je za uklanjanje cisti, samo potopite vrećicu čaja u mlijeko i stavite na cistu preko noći. Ponavljanjem tretmana cista će se smanjiti i nestati.
Med i banane
Pasta od meda i banane je odlična za uklanjanje cisti. Samo nanesite na područje i pokrijte krpom, preko noći.
Gorka so
Magnezijum-sulfat povoljno djeluje na inficiranu kožu. Napunite kadu vodom i ovom soli i lezite. Ublažiće bolove i povoljno će djelovati na ciste.
Ricinusovo ulje
Stavite ricinusovo ulje direktno na koži prekrijte sa vrućom, mokrom krpom i ostavite da stoji preko noći.

novi.ba

Author: Zdravlje