Ovaj sirup od luka i meda jako uspješno čisti pluća pušača , napravite ga i vi…

Ovaj sirup od luka i meda jako uspješno čisti pluća pušača , napravite ga

 

Ovaj sirup od luka i meda jako uspješno čisti pluća pušača , napravite ga i vi

Ako ste pušači, ovaj recept je BAŠ za vas. Priprema se jednostavno u domaćim uslovima, a sastojci se nalaze u svakoj kuhinji. Sa njim se izbacuje sekret iz pluća pušača. Lepo je da pripremite i tokom zime kada uhvatite virusnu infekciju sa kašljem i zapušenim nosom.

Potrebni sastojci su: 1/2 kg luka, 1/2 kg smeđeg šećera, 1 500 l vode, sok od dva limuna, 7 supenih kašika domaćeg meda.

 

Priprema: Sipajte šećer u odgovarajuću posudu, stavite na umrenu vatru da se karamelizuje, s vremena na vreme mešajte dok ne dobijete svetao karamel. Dodajte oljušten i sitno iseckan luk i mešajte drvenom kašikom.

Nakon minut pažljivo, da ne prska, sipajte vodu, promešajte i ostavite da vri na umerenoj vatri dok tečnost ne ostane do 2/3, a druga 1/3 da ispari.

Procedite kroz đevrđir da se odvoji luk i dodajte sok od dva limuna, dodajte i domaći med. Sve dobro promešajte dok se med ne rastopi.

Sipajte ovaj sirup u staklenu flašu i ostavite na hladnom u frižideru.

Za čišćenje pluća se pije po 1 supena kašika pre jela na prazan stomak. Pije se dok ne potrošite sirup, Sledeća doza se može pripremiti oko 3 meseca

Budite zdravi!

Izvor: BONAPETI

Author: Zdravlje