Dr Nestorović: “Istina o koroni će isplivati, to je apsolutno politička stvar” VIDEO

Foto: Printskrin/Prva TV

 

Otkako je prvi put formiran Krizni štab, on je neko ko je izazivao najviše komentara. Na njegove izjave niste mogli ostati ravnodušni. “Između dva sveta” je štivo o sudaru svetova klasične i tradicionalne medicine, prenošenja psihičke i životne energije i pozitivnom stavu prema životu.

Njen autor je profesor doktor Branimir Nestorović, koji je za “150 minuta” objasnio da se njegova knjiga nalazi između dva sveta jer propagira ideju da se čovek sam leči. On ne osporava da tradicionalna medicina ima mnoge uspehe, ali smatra da se udaljila od suštine da pomogne čoveku i postala komercijalizacija, veliki način da se zaradi novac.

“Jako sam dobar sa svojim pacijentima i skoro svi hronični bolesnici koriste i neke alternativne metode lečenja. Bolnice su postale dehumanizovani kombinati u kojima niko nikog ne poznaje, a alternativa ima empatički karakter. Svaki lekar mora da pita pacijenta da vidi šta oseća, koji su mu strahovi, šta mu najviše smeta…”, kaže dr Nestorović.

On sam za sebe kaže da ga je život formirao na poseban način i da je bilo puno “klackalica”.

Veruje da će istina o koroni isplivati jer je to “aposlutno politička stvar”.

“Jeste li videli šta je Tramp rekao. ‘Kad budem reizabran više neće biti korone”, rekao je dr Nestorović.

Ljudima savetuje da se ne vode naučnim radovima, već ličnom intuicijom.

“Postoje tri tačke intucije – stomak, srčana intuicija koja vam govori da li vam se nešto sviđa i moždana ili najgluplja – inhibirana uticajem vaspitanja”, poručuje.

Inače, Nestorovićeva knjiga je u prodaji i sad izlazi 4. izdanje, a za 5. je dopisao 50 strana svoje biografije, kako kaže, po želji mnogih.

https://www.b92.net/

 

Author: Zdravlje