OVA TERAPIJA MI JE SPASILA ŽIVOT: Svaku večer sam noge stavljala u lavor, probajte i vi…

Većina žena je zaboravila koliko je djelotvorno noge zagrevati tokom zimskih dana. Mene je na to podsjetila moja majka i vječno sam joj zahvalna. Imala sam stalne “ženske” probleme: nepravilne menstrualne cikluse, bolne menstruacije, ciste na jajnicima… Mama me stalno savjetovala da obuvam duple čarape, te da tokom zimskih mjeseci nikako ne izlazim napolje bez hulahopki. A onda se, baš prošle zime, moje stanje pogoršalo – borila sam se i sa neplodnošću. Majka (68 godina) se prisjetila savjeta njene majke, prema kojem sam trebala tokom tri mjeseca, svako veče da noge stavljam u lavor tople vode. Smatrala sam to babskim pričama i naravno, nisam je poslušala. Ali, kako to život obično namjesti, čula sam od jedne poznanice kako orjentalna medicina vjeruje da tople kupke za noge, rješavaju većinu ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Ljekari tradicionalne orijentalne medicine vjeruju da kupke za stopala i Ahilove tetive zagrijavaju i opuštaju cijelo tijelo i pomažu pri izlječenju ženskih tegoba. One pomažu u borbi protiv neplodnosti, seksualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija. Kasnije sam čitala da topla voda povećava cirkulaciju krvi u tijelu, donosi korist venama, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo glukoze u krvi, jača imunološki sistem. Topla voda i zagrijvanje stopala poboljšava seksualni život kako žena, tako i mušaraca.

Kako pravilno zagrijavati noge?

Uzmite posudu dovoljno veliku da voda prekriva članke u noga. Napunite je sa vodom 38 do 42 stepena Celzijusa. Dolivajte vrelu vodu, tako vam tokom pola sata, koliko zagrijavate noge, voda uvijek bude topla.  Noge zagrijavajte 30 minuta prije spavanja i tako 3 mjeseca zaredom, svako veče. U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet. Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – očistićete telo od toksina i normalizovati šećer u krvi, piše Stil.kurir.rs. Ako noge potopite u čaj od mješavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – riješićete većinu zdravstvenih tegoba. Mene je ova terapija spasila, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi.

Izvor: hayat.ba

Author: Zdravlje