LIJEK ZA POTPUNI PREPOROD TIJELA: Ojačaće imunitet i kosti, a koža će zablistati…

Ojačajte imunitet na vrijeme. Ovaj stari recept, vijekovima se koristi u jačanju fizičkih mentalnih sposobnosti i za liječenje mnogih bolesti. Recept od samo dva sastojka, poboljšava varenje, pomaže pri gubitku kilograma i uklanja toksine iz organizma. Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jačaju srce i krvne sudove. Izvrstan za poboljšanje strukture kože i kose. Jača imunitet, ubrzava metabolizam.

Sastojci:

  • 20 komada suvih smokava
  • maslinovo ulje.

Upute za pripremu:

Uzmite 20 komada suvih smokava, isijecite ih na pola i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja. Ostavite teglu u frižider na 40 dana.

Kako se koristi:

Jedite po 1 polovinu smokve i 1 kašiku ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta pre doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje. Odmah ćete osjetiti dobrobiti ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Smokve su vrlo zdrave, i to ne samo svježe, već i kada se osuše. Smokve djeluju blagotvorno na naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove cijelo naše tijelo.

Prirodni šećer iz voća naše tijelo lako apsorbuje. Osušene smokve su u stanju da povećaju energiju koju proizvodi naše tijelo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost.

Osušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt. Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i B vitamin.

Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Suve smokve mogu da znatno povećaju antioksidativno djelovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i podstiče aktivniju apsorpciju vitamina C. Suve smokve koriste pri liječenju opstipacije i odličan su laksativ. Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: Zdravlje