KAKO UKLONITI KAMEN IZ BUBREGA I PROČISTITI ORGANIZAM (RECEPT)

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za liječenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima.

U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pijesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i liječi cistitis.

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrijednost i ljekovita svojstva. Predlažemo vam jedan zaista čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medecine za liječenje bubrega koji će pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja.

Recept uklanjanja kamena iz bubrega:

Uveče, 1 čašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.

Ujutro ćete primjetiti bijelu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lijek. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kašu i pojedite je za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta). Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj odvar treba piti 10-15 dana.

Rezultat:

Poslije 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega.

Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbjeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način.

Mješavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.

Izvor: Uspesnazena.com

Author: Zdravlje