Kako sam izliječila ŠTITNU ŽLIJEZDU na prirodan način koristeći ovaj napitak

Brojne su namirnice i hranjive tvari koje uveliko doprinose zdravlju štitne žlijezde. Danas vam donosimo nekoliko savjeta za zdravlje štitne žlijezde, kao i ukusan napitak za njeno liječenje.

Glavna stvar koju je potrebno učiniti kako bi se osigurala dobra funkcija štitnjače je uklanjanje svih rafiniranih žitarica poput bijelog kruha.
Koristite steviju, biljni zaslađivač koji možete pronaći u većini trgovina zdrave hrane, a šećer izbjegavajte koliko ste u mogućnosti.

Štaviše, uvijek imajte na umu da emocionalni stres može biti vrlo težak za štitnjaču.

Kako liječiti štitnu žlijezdu prirodnim sokovim

U borbi za vraćanje zdravlja štitnjače, kao i za osiguranje zdravlja cijelog tijela, sok od voća i povrća može biti posebno koristan.
Brusnica je veoma ukusan sok koji pomaže radu štitne žlijezde.

Možete sok brusnice pomiješati sa sokom od jabuka i dodati iscijeđeni limun za apsolutno ukusan koktel od soka od brusnice, a on će biti bez šećera, što je puno bolje od soka od brusnice kupljenog u trgovini.

Sokovi rotkvice posebno su korisni za štitnjaču i pružaju izuzetno dobre rezultate. Stalna prehrana koja uključuje rotkvice i sok rotkvice učinit će čudo s problemima štitnjače.

Sljedeći napitak koji kombinira mrkvu ili krastavac, celer, rotkvicu i limun fantastičan je lijek za vašu štitnu žlijezdu.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • 1 mrkva
  • 1 oguljen limun
  • 1 rotkvica
  • 1/2 krastavca
  • 2 stabljike celera

Upute za pripremu:

Jednostavno sameljite sve sastojke u blenderu ili ih usitnite i vaš napitak je spreman!
Možete ga praviti svakodnevno, a preporučuje se da ga uzimate 2 ili 3 puta sedmično.
Prijatnog je okusa i nadamo se da će i vama pomoći.


Sretno.

Author: Zdravlje