Imate previše voska u ušima.Doktor otkriva kako da ga se riješite…

Imate previše voska u ušima.Doktor otkriva kako da ga se riješite!

Imate previše voska u ušima.Doktor otkriva kako da ga se riješite!Američki pedijatar doktor Gill D. na svojoj stranici napisao je nekoliko korisnih savjeta za sve oni koji imaju češće nakupljanje voska u ušima.Cerumen, ušna mast ili ušni vosak je prirodna tvar koja se sastoji od sekreta ceruminoznih i sebacealnih žlijezdi unutar slušnog kanala te odumrlih epitelnih stanica i dlačica. Uloga mu je zaštitna, ima i podmazujuće te antibakterijske karakteristike.Doktor Gill piše kako vosak u ušima ne smijemo uklanjati nasilno, već da je to potrebno raditi na jedan mnogo učinkovitiji način, iako napominje da ovaj problem najbolje rješava doktor specijalista.

On preporučuje metodu omekšavanje nakupina u ušima koje su se stvrdle, što je najbolje raditi sa uljem.

  • Uzmite vaticu natopite je sa uljem i stavite u uho bez da je gurate u uho.
  • Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu.
  • Pričekajte dvije do tri minute i nakapajte par kapi ulja u uho. To bi trebalo razbiti vosak, ali ukoliko ne uspijete, tada napravite mješavinu bijelog octa i medicinskog alkohola u omjeru jedan prema jedan, te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili špric iz apoteke jednostavno isperite uho.

Izvor:lijekizprirode.com

U nastavku pročitajte i ovo: 50 GODINA NIJE OTIŠLA LJEKARU: Baka otkrila recept sa kojim već godinama čuva svoje zdravljeKada je jedna naša čitateljica saznala za ovaj recept, odmah je odlučila da ga isproba, obzirom da je čula kako nas štiti od raznih oboljenja.Čim je isprobala uvjerila se da zaista djeluju, pa je onda poželjela da podjeli recept sa svima nama, kako bi pomogla ljudima da sačuvaju svoje zdravlje. Ljekarima ljudi idu najčešće zbog prehlade i gripe. ojačava imuni sistem organizma. Sa ovim lijekom možete da se izborite sa prehladom, odnosno da smirite upalu i na kraju potpuno izliječite.
Također, pomaže kod uklanjanja glavobolje i kašlja. Priprema se veoma lako, a njegova prednost je i što je jako ukusan.
Potrebni sastojci:– čaša vode
– čaša šećera
– 1/2 limuna
– kašika meda
– kašika đumbira u prahu
– kašika karanfilića
– šećer u prahu

Priprema:

U posudi pomiješajte vodu i šećer, izmiješajte malo pa onda dodajte i limunov sok, te po kašiku meda, đumbira i karanfilića.Smjesu stavite da kuha na laganoj vatri, te kada počne kuhati, smanjite vatru i ostavite da odstoji još 20-tak minuta, s tim da trebate miješati.Smjesa koju trebate dobiti mora biti gusta i tamna. Skinite je da se ohladi i onda pripremate bombone. Napravljene bombone stavljate na pleh u koji ste stavili i papir za pečenje.Pustite da se ohlade 20 minuta, te onda po njima pospite šećer u prahu. Ovo je definitivno najbolji način da pobijedite prehladu i gripu.

Author: Zdravlje