IMATE FIGURICU SLONA U KUĆI? Evo na koje mjesto je trebate staviti da biste PRIZVALI LJUBAV, SREĆU I BRDO NOVCA

Po Feng Shui-u predmeti i njihov raspored dosta utječu na pozitivne ili negativne stvari u životu.

Određeni predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi rade suprtno.

Prema Feng- Shui stručnjacima, držanja figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspjeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A u blizini ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Također, postoje vjerovanja da privlače novac.

Slon i u drugim kulturama simbolizira snagu,moć, mudrost, energiju i razum. Vjeruje se da slon donosi sreću pa da je poželjno da imate figuricu slona pokraj vaših ulaznih vrata kako bi vam sreća ulazila u kuću. Postoji i vjerovanje da figurica slona može pomoći da prinova dođe u vašu kuću i to će se desiti ako figuricu slona stavite kraj kreveta u spavaćoj sobi .

U našem narodu već odavno postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imat ćemo sreće toga dana.

Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja ozbiljno stvaraju i u koja slijepo vjeruju u svim dijelovima svijeta.

Riječ je o nekim svakodnevnim pojavama koje ako primijetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak – Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma ugodan i sretan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara – ona svugdje u svijetu simbolizira sreću i blagostanje. To nije bez razloga. Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čovjeka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti,čistoće, harmonije i snage. Također, ovaj insekt u mnogum kulturama predstavlja ponovno rođenje,ponegdje regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negdje u prirodi,obratite pažnju, jer on vam donosi sreću.

Žir – Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Toru, mitskom bogu munja i gromova.

Svinja – nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizira sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema vjerovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja, odnosno jedna od četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizira sreću,dugovječnost, mudrost i izdržljivost. Stari Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

Žaba – ona ima specifičnu moć da prizove plodnost,mir i bogatstvo u kuću.

Zečja šapa – od davnina se širom svijeta vjeruje da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća.

Zub krokodila – vjeruje se da donosi sreću, ali najviše onim ljudima koji vole da se kockaju.

Ima nešto u tim bapskim pričama, narodnim vjerovanjima i pričama, ovo su bile sam neke od njih. Na vama je da odlučite da li ćete da vjerujete u njih. Ali, imajte na umu samo jednu stvar – nisu bez razloga neka od ovih vjerovanja prihvaćenje širom svijeta i njegovana tako dugo.

(novi.ba)

Author: Zdravlje