ČUVENI MED OD KOPRIVE: Samo 2 kašike dnevno liječe migrenu, žuč, jetru, poremećaj SNA…

AKO JE OVA OBJAVA KORISNA, PODJELITE JE NA VAŠ PROFIL DA I DRUGI VIDE…

Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja ljekovita biljka za formiranje krvi. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina. Naročito se preporučuje na proljeće.  Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprječava anemiju. Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Čuveni med od koprive:

RECEPT:

Sastojci:
– 1kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
– želatin, najbolje pektin

Priprema: Pomiješajte koprivu, jabuke i limun tako što ćete sve sastojke isitniti. Zatim, sastojke ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete finu smjesu. Nakon što ste dobili finu smjesu, dodajte joj med i želatin i sve ponovo dobro izmiješajte ali sada ručno i to drvenom kašikom. Dobijenu mješavinu ubacite u sterilne tegle. Dobili ste spremnu smjesu odnosno med od koprive.

Primjena:

Svaki dan konzumirajte dvije kašike ovog meda prije obroka. Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crijevne flore. Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, dobra je za jetru, stomačne grčeve, čireve, plućne bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija. Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspješno tretira anemiju. Nakon nekog perioda korištenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.
Budite zdravi!!

Izvor: Webtribune.rs

Author: Zdravlje