BOLJI LIJEK ZA GASTRITIS OD OVOG NE POSTOJI: Bolovi u želucu će nestati već nakon prve čaše! (ZAPIŠITE RECEPT)

Sa gastritisom se suočava sve više ljudi. Ono podrazumijeva zapaljenje želudačne sluzokože (sluznice), a prate je gorušica, nadimanje i bolovi pri unošenju hrane. Ovo stanje izazvano je povišenom želudačnom kiselinom, a najbolje i najefikasnije se liječi ovim narodnim napitkom.

Može biti akutan ili hronični problem. Vrlo često nastaje usljed prisustva heliko bakterije u organizmu. Osim toga, pojavu ovog, ni malo prijatnog stanja, može da prouzrokuje i konzumiranje lijekova, hrane i pića koje iritiraju želudac, mnogo kafe, gaziranih sokova ili pržene hrane. Ovo je potpuno prirodno rješenje koje nikako ne može da naškodi želucu.

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebno:
– 300 gr bundeve
– 2 kašike meda
– 1 kašika jabukovog sirćeta

Postupak pripreme:

U blenderu sameljite komade sirove bundeve, dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog sirćeta. Ako je previše gusto možete dodati i malo vode. Dobijeni napitak konzumirajte tokom dana u gutljajima. Potrebno je popiti jednu manju šolju napitka u toku dana. Od ovog napitka bol prestaje momentalno, a sok sirove bundeve koji je jako ukusan, pun vitamina i minerala, uvrstite u vaš dnevni meni jer je odličan za zdravlje cjelokupnog organizma.

novi.ba

Author: Zdravlje