ZOVU JE ČUDO: Osim što povećava grudi i utiče na potenciju, topi!!!

ZOVU JE ČUDO: Osim što povećava grudi i utiče na potenciju, topi…

ZOVU JE ČUDO: Osim što povećava grudi i utiče na potenciju, topi…

Sjeme ove biljke, koje je hvaljeno i cijenjeno još u antičko doba, danas možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

Piskavica pomaže u obnovi cjelokupnog organizma. Pored čudotvornog dejstva, koje ima na povećanje grudi, koristi se za jačanje seksualne moći kod muškarca, ali i kao odlično sredstvo za mršavljenje.

Odlična je za probavu, masnoću u krvi i poboljšava cirkulaciju, što znači i da ubrzava metabolizam. Zato je veoma dobra za sve one koji žele da skinu kilograme. Može se koristiti u nekoliko različitih oblika – kao čaj, prah i laksativ.

Čaj

Dvije kašike sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mješanje pa procijedite. Pijte polako i malim gutljajima.

Prah

Sjeme možete kuvati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave. Kašiku svježe samljevenih sjemenki piskavice pijte s vodom tri puta dnevno prije jela za jačanje organizma u cjelosti.

Laksativ

U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dl vode i pijte jednom do tri put dnevno.

Ova jednogodišnja biljka pripada rodu djeteline i dostiže visinu od 30 do 40 cm. Cvjeta u junu i julu, plod daje u avgustu, a kod nas može da se pronađe na suvim proplancima. Ima veoma jak miris, pa se njeno sjeme uzima uz marmeladu, pekmez, voćni sok ili med.

Nekada su ljekovita svojstva piskavice bila i te kako poznata ljudima, od starog Egipta do stare Grčke, pa je čak i prorok Muhamed za nju rekao – Da znate vrijednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu.

Izvor: telegraf

Author: Zdravlje