ZLATNA IVANA VULETA ZA VEČERU NIKAD NE JEDE JEDNU NAMIRNICU! Svima savjetuje isto – “To je najveća GREŠKA koju pravite”

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti i još jednom dokazala da su se sva odricanja, naporni treninzi i disciplina isplatili. Nebeskim skokom od 7,14 metara uspjela je da obori sopstveni, ali i državni rekord. Srbija je ponosna, ali šta se krije iza svjetskog uspjeha kraljice atletike? Na rezultat koji je postigla mnogo je uticala izbalansirana ishrana.

“Vodim računa o tome šta unosim u tijelo. Pogotovo kada neprestano putujem, onda moram znati šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, imala sam nedostatak gvožđa. Dosta sam disciplinirana”, ispričala je Ivana Vuleta jednom prilikom.

Ivana dan započinje laganim doručkom. Užina je rezervisana za voće ili povrće, a za ručak jede ribu, biftek, piletinu ili puretinu. Poslije treninga, Ivana pije proteinski šejk. Za večeru jede supu, ali za posljednji obrok nikada ne konzumira voće i to savjetuje svima. “Greška koju svi prave jeste da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Najbolje je sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo pogriješiti. Kad imam slobodan dan, ako mi tjelesna masa dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu”, otkrila je jednom prilikom Vuleta.

Za njen besprekoran izgled, zaslužan je i njen suprug nutricionista Marko Vuleta. On na svom Instagramu dijeli pravila ishrane i savjete za mršavljenje: “Jedite redovno. Preskakanje obroka može dovesti do povećanog lučenja grelina (hormona gladi) i često vodi ka prejedanju i većem unosu kalorija. Jedite što više namirnica koje su bogate vlaknima. Iako možda niste ljubitelj povrća, trudite se unositi bar salate uz obroke. Ako ni to nije opcija, probajte sa dodavanjem vlakana u obroke, poput npr. psilijum ljuspica. Osim što će obogatiti crijevnu floru, usporit će vašu probavu hrane i dati osjećaj sitosti”, napisao je Marko svojevremeno.

Osim toga, on preporučuje fizičku aktivnost, kao i unos što više vode. Također, savjetuje planiranje obroka, jer kad imate plan, onda je mnogo veća šansa da ćete ga se pridržavati. “Možete koristiti niz drugih korisnih trikova kao što je obrok iz manjih tanjira, izbacite slatkiše iz kuće i sporije žvaćite kako bi mozak imao vremena obraditi signal kada ste zapravo siti”, otkrio je Ivanin muž.

(MONDO)

Author: Zdravlje