ZAPIŠITE I ČUVAJTE: Narodni lijek za anemiju, imunitet i potenciju..

Narodni recept pomaže kod bolesti grla, neredovne probave, slabe cirkulacije, a preporučuje se i kod srčaanih tegoba, problema bubrega i krvnih sudova.Danas sa vama dijelimo nekoliko kvalitetnih prirodnih recepata od ova 4 sastojka:

Med i jabukovo sirće

Rastvorite dvije kašike sirćeta u dva dl mlake prokuhane vode, pa dodajte dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.Dlpokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja, zato što med učvršćuje san.

Orasi sa medom

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.A u kombinaciji sa medom predstavlja zaista izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost može uporediti sa najboljim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu mnoge neophodne vitamine i još mnogo toga.

Kako ga koristiti kod anemije

Pripremite smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima dvije kašike dnevno. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Protiv impotencije od davnina pomaže ovaj provjereni recept:

Mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu

Ova tegoba prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet kašičica dnevno orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procjediti i dodati dvije kašike meda.

Med sa bijelim lukom

Sljedeći recept vraća snagu organizmu, a veoma je dobar i protiv astme, te otežanog disanja:Kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješajte i ostavite da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Kako ga koristiti:

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.Protiv gripa, veoma je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka:Očišćeni bijeli luk izgnječiti i pomješati sa medom u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja.Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli.U svakom slučaju svi su jako zdravi i izvrsni za naš organizam.

Spremite ih i vi, zaista vrijedi!

Izvor: glas-javnost

Author: Zdravlje