ZAMKA ZA KOMARCE – Napravite je sami i riješite se ovih malih napasti u toplim danima!

Kako su dani sve topliji i duži, razni insekti izlaze sve slobodnije na površinu, ometaju nas i ujedaju. Zamka za komarce od potpuno prirodnih sastojaka je veoma dobro rešenje da se oslobodite ovih napasti u veoma kratkom roku. Evo kako se ona pravi i kako radi!

Broj komaraca u svom domu možete lako da smanjite uz pomoć plastične flaše, koja će privući komarce i ubiti ih. Smesa koja se stavlja u presečenu plastičnu bocu može da traje oko dve nedelje, a zatim se flaša baca. Kako biste dobili veću efikasnost, preporuka je da postavite više ovakvih zamki u stanu, oko kuće ili u dvorištu. Prednost ovakvog odvraćanja komaraca od vašeg boravišta je i u tome što je ono potpuno prirodno. Nema štetnih sastojaka niti hemikalija koje se nalaze u mnogim preparatima i aparatima koji ubijaju insekte. Dakle, nema štetnih neprirodnih mirisa niti paljevine koje zagađuju vazduh. Sve sastojke verovatno imate u svojoj kući, a iako to nije slučaj, oni su lako dostupni i ne koštaju mnogo.

Za ovu prirodnu zamku za komarce, potrebno vam je sledeće:

  • 1 čaša vruće vode
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 1 kafena kašičica kvasca u granulama
  • 1 plastična flaša od 2 litre

Kako se pravi ova zamka?

1) Isecite plastičnu flašu na pola. Gornju polovinu (kao levak) stavićete u donju polovinu flaše, ali na kraju.
2) U donji deo sipajte čašu vruće vode.
3) Dodajte 1/4 šolje smeđeg šećera.
4) Kada se ohladi, ovoj smesi dodajte kvasac (ne morate promešati).
5) Postavite gornji deo flaše kao levak u drugu polovinu flaše gde ste sipali sve sastojke, zalepite selotejpom sa strane da se delovi flaše ne odvajaju i zamotajte okolo u novine, jer komarci vole mračna mesta.
6) Ostavite ovakvu flašu na mesto gde ima dosta komaraca i videćete da im se broj drastično smanjuje.

Kako radi ova zamka?

Kvasac pomešan na ovaj način oslobađa ugljen-dioksid koji privlači komarce. Kada su ušli u zamku, odatle im nema izlaza. Sleteće na površinu smese koju ste napravili, tražiti izlaz duž unutrašnjosti boce, ali svako njihovo bekstvo odavde biće blokirano. Na kraju, izmoren od tumaranja, pašće na dno i umreti.Riješite se i vi ovih malih napasnika uz besplatnu zamku za komarce.

Možete pogledati i video upute za priprme slične zamke:

 

Author: Zdravlje