USKORO DOLAZE VISOKE TEMPERATURE I AKO ŽELITE DA VAM RUŽE PREŽIVE OVO MORATE ZNATI: Ova stvar ih diže iz mrtvih, oporaviće se u SEKUNDI

Umesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite saobičnim mlijekom koje sigurno imate u frižideru. Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u razmjeru 1:3 (na primjer, decilitar mlijeka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, prije nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvjetnicama. Primjena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mlijeko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

novi.ba

Author: Zdravlje