UPOZORENJE NA PAKAO! Srbiju čeka istorijska vrućina – u četvrtak čak 39 stepeni, evo kada stiže OSVEŽENJE (FOTO)

Očekuju nas nesnosne vrućine.

Čuveni meteorolog Nedeljko Todorović, pred najavljeno tropsko vreme u Srbiji, kaže kako će najtopliji dan biti 24. jun, kao i da su temperature trenutno iznad proseka za ovo doba godine.

Todorović dodaje za TV Vesti kako će za vikend temperatura biti manja, ali da i dalje ostaje toplo vreme. Dodaje i da smo pre samo sedam dana u Srbiji imali svega 18 stepeni, zbog hladnog talasa, a onda je stiglo tropsko vreme.

– Pik toplote će biti 24. juna, u petak bi već bio neki nagoveštaj promene, da stigne neki manje topao vazduh, neki vid osveženja. To bi se prvo primetilo na severu, a onda u subotu i nedelju i na jugu. Biće manje toplo za tri stepena. To je iznad proseka. U Beogradu bi za vikend temperatura bila oko 30 stepeni, što je za tri stepena više od proseka, ali to je leto – kaže Todorović, koji je istakao i kako dugo u istoriji nisu zabeležene ovako visoke temperature u junu.

Prošli ponedeljak je bilo 18 stepeni u većini mesta u Srbiji. To je bila epizoda hladnog vremena kod nas. To je bila zona niskog pritiska – dodaje Todorović za autorsku emisiju Srđana Predojevića na TV Vesti.

vremenska prognoza za leto

IZVOR: SD

Author: Zdravlje