Umjesto omekšivača koristite ovo jer je tri puta jeftinije, skida sve fleke

>

Umjesto omekšivača koristite ovo jer je tri puta jeftinije, skida sve fleke i neprijatne mirise sa odjeće! TRIK ZLATA VRIJEDAN: Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris, ne morate da koristite (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija. Najbolji pomagač u pranju veša može vam biti obično alkoholno sirće! Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zamijeni omekšivač za veš, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris sirćeta na vešu, ali njegova primjena u pranju rublja je puno šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi alkoholno sirće trebalo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg veša:
  1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odjeće, povećati efekat deterdženta i spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.
  2. Koristite alkoholno sirće umjesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odjeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.
  3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bijele odjeće.
  4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odjeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.
  5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.
  6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.
  7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.
  8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.

Izvor: zadovoljna

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *