TAJNE OMILJENOG JELA NA KAŠIKU: SASTOJCI ZA SAVRŠEN GULAŠ KOJI ĆE POBOLJŠATI UKUS

Gulaš je pravi gurmanski specijalitet koji pruža mogućnost dodavanja omiljenih sastojaka i možete ga pripremiti baš po svom ukusu.

Međutim, neki sastojci su posebno važni za savršen uksan gulaš.

Hrskavo sveže i kiselo povrće daće vašem gulašu posebnu čar. Bitno je da ove sastojke dodate jelu tek pred kraj kuvanja (oko 15 minuta), kako bi zadržalo vitamine i hrskavu strukturu.

Papričica. Sitno iseckana ljuta crvena ili zelena papričica je namenjena pravim gurmanima. Ako će u jelu uživati i vaša deca, možete slobodno izostaviti ljutu papričicu.

Kiseli kupus. Neobično izgleda, ali probajte stari nemački recept: dodajte malo ribanca na kraju kuvanja i gulaš će imati posebnu aromu.

Paprika. Odlično ide uz juneći ili svinjski gulaš. Kupite sve tri boje: žutu, crvenu i zelenu – jelo će izgledati dekorativnije.

Luk. Nikako ne sme da bude izostavljen! Luk je glavni sastojak svakog gulaša. Za razliku od ostalog povrća, luk se stavlja prvi u jelo, na početku kuvanja.

AKO VAM SE OVA OBJAVA SVIDJELA, LAJKUJTE JE I PODIJELITE NA SVOJ PROFIL. UKOLIKO IMATE NEKU PRIMJEDBU ILI VAM JE OVA OBJAVA KORISNA, OSTAVITE SVOJ KOMENTAR. HVALA!

Izvor: stvarukusa.rs

Author: Zdravlje