SVI TREBAJU ZNATI OVAJ SUPER TRIK: Ubacite vlažnu maramicu u mašinu kad perete veš i DESIT ĆE SE ČUDO

Znate li za podatak da prosječna osoba provede oko četiri sata sedmično perući veš.

Vjerujemo da ste začuđeni ovom informacijom jer današnje veš mašine praktički sve same odrađuju.

No, nekada im treba vaša pomoć. Srećom, imam osavršeni trik kako poboljšati rezultate vašeg pranja.

Ovaj način pranja posebno će koristiti vlasnicima kućnih ljubimaca, kao i onima koji imaju puno tamne odjeće, a podrazumijeva stavljanje vlažne maramice u veš mašinu prije punjenja veša.

Rezultati će biti vidljivi odmah i doista nadmašuju očekivanja – odjeća će biti bez dlačica jer vlažne maramice djeluju kao “upijač”.

Kako to napraviti ispravno? Važno pravilo je da u perilicu ne stavljate više od 3 vlažne maramice (otprilike 7 do 8 kilograma veša).

Kad se bubanj počne vrtjeti, vlažne maramice će se umiješati u odjeću i skupljati dlake i krzno, a pri svakom pranju koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvadili iz pakiranja. Ono što je bitno je da su vlažne maramice dovoljno čvrste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako da ih pokušate potrgati rukama.

Ako ne uspijete ili vam treba puno snage, onda su dovoljno jake. Nikada nemojte koristiti papirnate ručnike umjesto vlažnih maramica jer će se raspasti, a veš će imati još više mrvica i izgledati još gore. Neće pomoći ni maramice za skidanje šminke. Ne želite li da vam odjeća upije miris vlažnih maramica, odaberite antibakterijske ili one bez mirisa, a možete staviti i više omekšivača kako biste prikrili miris, piše Brigt Side.

novi.ba

Author: Zdravlje