SUŠENJE VEŠA ZIMI VIŠE NEĆE BITI PAKAO: Uz ove savjete veš će biti suh DOK TREPNETE

Izvadili ste zimsku garderobu iz ormara i sve ste pažljivo složili. Kao i ostalo, tu odjeću morate da operete. Vrijeme je za sušenje veša, ali on nikako da se osuši jer je napolju hladno.

Primijenite tokom zime neke od ovih saveta i sušenje veša više neće biti pakao:

Obavezno često provetravajte prostoriju ukoliko veš sušite u kući. Mnogo brže će biti suh uz pomoć svježeg vazduha i na taj način ćete spriječiti pojavu buđi koju izaziva vlaga. Kada sušite veš na sušilici, ostavite malo više prostora između komada odjeće. Tako ćete omogućiti da vazduh bolje cirkuliše i da se veš brže osuši. Iznesite veš napolje ukoliko je sunčano. Možda će vam se odjeća zalediti, ali kasnije će se mnogo brže osušiti, a biće mekša i pufnastija.

Nemojte da sušite veš na radijatoru. Upotreba toplog tela za sušenje povećava vlažnost vazduha i na taj način možete da izazovete pojavu buđi. Obavezno stavite i jedan suhi peškir ukoliko veš sušite u mašini za sušenje veša. On će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a odjeća će se brže osušiti i biće nježnija. Pegla vam takođe može pomoći ukoliko želite suh veš. Ne morate da čekate da se veš u potpunosti osuši, ali dobro procijenite da li je dovoljno pogodan za sušenje peglom.

novi.ba

Author: Zdravlje