SUPERMOĆI PARADAJZA: Niste ni svjesni šta sve može IZLIJEČITI, a sada je njegovo vrijeme!

SUPERMOĆI PARADAJZA: Niste ni svjesni šta sve može IZLIJEČITI, a sada je njegovo vrijeme!

SUPERMOĆI PARADAJZA: Niste ni svjesni šta sve može IZLIJEČITI, a sada je njegovo vrijeme!

Paradajz u svom sastavu broji dosta likopena,koji spada u jedan od najjačih antioksidanta. Posebna pažnja kada je zdravlje u pitanju, posvećuje se kuhanom paradajzu i soku od njega.
Takođe ovo povrće bogato je vitaminima B, C, E, a može se pohvaliti sa velikom količinom gvožđa, mangana i kalijuma.Ljekovita svojstva

Protiv raka

Bogat je likopenom i to ga čini odličnom preventivom za nekoliko vrste kancera. Kada je riječ o ovim bolestima za prevenciju se preporučuje jedna čaša soka od paradajza na dan.Za bolji vid
Paradajz je poznat po činjenici da će poboljšati vid. On sadrži vitamin A, koji pospješuje i poboljšava vid. Vid se osobama koje su svaki dan pile po čašu paradajza poboljšao za 40 posto.

Bolji kvalitet krvi

Kada se govori o kvalitetu krvi mora se spomenuti i gvožđe, vitamin A, kao i vitamin C. Zanimljivo je da je paradajz bogat svim mineralima i vitaminima.

Tretman proširenih vena sa zelenim paradajzom

Operite par zelenih paradajza i isjecite ih na kriške ili prstenove. Zatim ih stavite na čvorove proširenih vena i na kapilarnu mrežu vena. Po potrebi previjte. Držite paradajz na tim mjestima dok ne počnete da osjećate blago golicanje. Uklonite paradajz čim počne da vas peče i operite vene hladnom vodom. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi uskoro. Proces treba ponavljati pet puta dnevno, najbolje zaredom.Dvije nedelje nakon ovakve terapije, čvorovi na venama bi trebalo da nestanu, isto kao i otečene vene i bol koji osjetite.

Pored zelenog paradajza, možete koristiti i zreo crveni paradajz.

Tretman proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Ovaj tretman je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, nasjeći na kriškice i postaviti na bolne vene da stoje 3-4 sata. Previjte ih da ih učvrstite. Nakon nekog vremena stavite nove kriškice. Najbolje je da sprovodite ovaj tretman uveče ili noću.

Izvor: novonovo

Author: Zdravlje