Spasite tijelo kiselosti i spriječite bolest: Kako se alkalizirati sodom bikarbonom

soda-bikarbona-601x400

Prirodna prevencija: Zbog pretjerano kiselog pH stanice propadaju, a soda bikarbona smanjuje rizik od bolesti te djeluje zaštitno za tijelo, tvrdi dr. Sircus.Većina nas ima kod kuće sodu bikarbonu (ne mislimo prašak za pecivo!), bijeli prah koji najčešće koristimo za čišćenje i pri pripremi slastica. Ali, ovaj bijeli prah ima i puno značajniju ulogu – može nam spasiti život!Prehrana je vrlo važna u održavanju povoljnog pH stanja u organizmu koje bi trebalo biti lužnato, a mnoge namirnice poput jako slatke i mesne hrane zakiseljuju organizam te su okidač za stanično propadanje i ozbiljne bolesti.
– Do narušene ravnoteže u organizmu najčešće dolazi zbog načina prehrane, jedemo previše žitarica, šećera i mesa, a sve te namirnice zakiseljavaju tjelesne tekućine. To se ne odnosi samo na krv nego i na limfu – kaže Darko Vujnović, izdavač i prevoditelj knjige “Soda bikarbona – liječenje raka za sve, bogate i siromašne”.Autor u knjizi tvrdi da se alkalizacijom organizma pomoću sode bikarbone mogu spriječiti i izliječiti i najteže bolesti. Dr. Mark Sircus tvrdi da pretjerano kiseli pH vodi staničnom propadanju, što uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i osteoporoza.No prije svake terapije mora se izmjeriti pH kod liječnika jer učinci sode bikarbone mogu biti i negativni. To što biološki život najbolje funkcionira u nekiselom okruženju (blago alkalnom) jasno ide u prilog koristi sode bikarbone koja vraća alkalnost organizmu.Na primjer, alkalizirajuća intravenozna otopina natrijeva bikarbonata često može smjesta zaustaviti alergijsku reakciju ili astmatični napadaj.

– Natrijev bikarbonat (Na-HCO3) mnogi znaju pod imenom soda bikarbona, a može se naći kao mineral po cijelom svijetu. Osnovno svojstvo je održavanje ravnoteže ugljičnog dioksida, bikarbonata i pH vrijednosti.

Natrijev bikarbonat je lako dostupan i prodaje se u svakoj trgovini ili ljekarni na svijetu, a široko se primjenjuje u hitnim službama kao intravenozna otopina. Ipak, liječnici često uopće ne razmišljaju o njegovoj korisnosti kao protualergijskog sredstva – tvrdi dr. Mark Sircus.Protualergijsko, protuupalno, protugljivično i protukiselo svojstvo samo su neka od svojstava natrijeva bikarbonata za poboljšanje života. Darko Vujnović kaže da je potrebno istaknuti da soda bikarbona (natrijev bikarbonat) nije lijek, nego pomaže tijelu da mu se vrati izgubljena ravnoteža i da je nije potrebno uzimati ako je organizam u ravnoteži:
– Osnovna funkcija sode bikarbone u tijelu je da organi budu u lagano alkalnom području, gdje naši enzimi najbolje rade, a organizam se u takvom području najlakše bori protiv bakterija i virusa.Neke od indikacija koje mogu upućivati da je narušena pH ravnoteža u organizmu su učestale glavobolje, osjećaj slabosti i malaksalost, alergije ili gljivična oboljenja. Gljivice u organizmu imaju vrlo bitnu ulogu; one razgrađuju odumrla tkiva i nužne su za život.Određeni broj gljivica u organizmu je normalan, objašnjava Vujnović, ali kad se previše razmnože, organizam je pun toksina. One se pojavljuju kao razgraditelji toksina i njima je dobro jer imaju hranu. Ali kad otkrijemo da su prekobrojne, nastavlja Vujnović, treba ih suzbiti, a to se najbolje radi tako da im se oduzme hrana i da počne detoksikacija.U tome pomaže i soda bikarbona zato što ubrzava metaboličke procese i organizam iz kiselog prelazi u lužnato okruženje, što njima ne odgovara. Zato je sirova hrana dobra protiv tumora jer je ona pretežno lužnata.
– Treba biti oprezan kad se soda bikarbona uzima oralno jer se tako može razrijediti želučana kiselina što je vrlo loše. Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba biti terapijski, što znači da se uzima u periodu od dva do tri tjedna te treba biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i osipa.A svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi negdje moraju izaći. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomiješa s medom i cucla u ustima bez da se proguta, tako se ona u tijelo apsorbira kroz slinu.

Od paste za zube do lijekova

Soda bikarbona se koristi u brojnim proizvodima za osobnu higijenu kao što su pasta za zube i dezodoransi. Ima je i u lijekovima koji se mogu kupiti bez recepta.
Kiseli otpad uništava tkiva
Sve degenerativne bolesti, uključujući rak, srčane bolesti, artritis, osteoporozu, bubrežne i žučne kamence, kao i karijes, povezane su s povišenom razinom kiselosti u organizmu.Simptomi kiselosti organizma su stalni umor, ali i kronične bolestiTjelesne tekućine zdravog čovjeka trebale bi biti u pH rasponu od 7,1 do 7,5. Prvi korak u pH medicini i primjeni sode bikarbone jest ustvrditi je li nečije tijelo kiselo ili ne. Ako je tijelo kiselo, tad treba slijediti upute za ponovnu uspostavu pH vrijednosti što bliže 7,4.Ljudi čije je tijelo “kiselo” mogu patiti od kronično bolesnih stanja, uključujući i osjećaj umora. Tjelesne stanice zdrave osobe su lužnate. Tijekom bolesti stanična kiselost je niža od 7,0 i tada se čovjek osjeća sve bolesnije. Čovjek može ostati zdrav ako jede hranu koja je od 70 do 80 posto lužnata te od 20 do 30 posto kisela.Zdravo tijelo ne bi trebalo imati problema podnositi kiselu hranu kao što su citrusi i rajčice. Sirova hrana je većinom lužnata. Kad je osoba zdrava, pH njezine krvi je 7,365, a sline 7,4.Ove idealne pH vrijednosti znače da je tijelo više lužnato nego kiselo, što i jest najbolje stanje za organizam i funkcioniranje stanica. U pojedinim ljekarnama možete kupiti pH indikatorske trakice pomoću kojih možete odrediti svoj pH ili to možete učiniti kod liječnika.
Početni simptomi
Akne, uznemirenost, mišićni bol, hladne ruke i noge, vrtoglavica, niska razina energije, putujući bolovi u zglobovima, alergije na hranu, predmenstrualni i menstrualni grčevi, pomankanje seksualne želje, nadimanje, žgaravica, dijareja, vruć urin, urin jakog mirisa, lagane glavobolje, nepravilan rad srca, bijele naslage na jeziku, višak sluzi iz nosa, metalan okus u ustima.
Prijelazni simptomi
Herpes na usnama, depresija, gubitak koncentracije, migrena, nesanica, poremećaj vida, mirisa, okusa i sluha, astma, bronhitis, bolovi u uhu, osip, oticanje, virusne infekcije, bakterijske infekcije (stafilokok, streptokok), gljivične infekcije (Candida albicans, atletsko stopalo, vaginalne infekcije), mokraćne upale, kolitis, naglo opadanje kose, sinusitis.
Napredni simptomi
Crohnova bolest, shizofrenija, nemogućnost učenja, Hodgkinova bolest, multipla skleroza, sarkoidoza, reumatoidni artritis, tuberkuloza, razni oblici raka. Podaci iz knjige dr. Theodorea A. Baroodyja “Alkalizirajte ili umrite”.
Soda se koristi i u bolnicama
Osnovno svojstvo sode bikarbone održavanje je ravnoteže ugljičnog dioksida, bikarbonata i pH vrijednosti. Upotrebljava se u hitnim službama i jedinicama intenzivne skrbi kao introvenozna otopina.
Što bliže idealnoj pH vrijednosti
Sve stanice u tijelu trebaju dobru pH ravnotežu. Ako je tijelo u stanju kiselosti, kemijske su reakcije usporene, uključujući djelovanje enzima, regeneraciju i reprodukciju stanica.
Recept za ublažavanje tegoba na koži
Soda bikarbona lako umiruje svrab kože nakon kontakta s otrovnim bršljanom, otrovnim hrastom ili nakon pretjerana sunčanja, a može se upotrebljavati u kombinaciji s magnezijevim kloridom kako biste riješili gotovo svaku kožnu bolest

Priprema:
Za smanjenje nelagode dodajte na kožu od 100 grama do jedan kilogram sode bikarbone s magnezijevim kloridom (ili solju Mrtvog mora) u kadu punu vode te se okupajte u njoj.
Soda bikarbona i javorov sirup ili med protiv raka
Ideja o miješanju sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom čini se paradoksalnom jer se stanice raka hrane šećerom. No ovdje šećer djeluje drukčije. Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast jer ih soda bikarbona ubije. Javorov sirup ide prema stanicama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave stanice), a uz pomoć sirupa soda ulazi u stanice raka.
Priprema:
Promiješajte dio sode bikarbone s tri dijela javorova sirupa. Zagrijavajte i miješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri žličice na dan mjesec, dva. Tijekom ove terapije izbjegavajte meso, šećer i bijelo brašno.
Kako se koristi soda bikarbona u kombinaciji s limunom?
Da bi ste pravilno upotrijebili sodu bikarbonu u kombinaciji s limunom, potrebno je da jednu ravnu čajnu žličicu sode bikarbone, rastvorite u dvjesto pedeset mililitara vode i da u to dodate sok od jedne polovice svježe iscijeđenog limuna. Sve to dobro promiješajte i popijte jednom dnevno, najbolje ujutro.
Soda bikarbona s vodom
Najjednostavniji način da riješite se povremene žgaravice i loše probave je pola žličice sode bikarbone u pola čaše vode koju popijete sat ili dva nakon jela. Mnogi tvrde da ovo pomaže i kod niskog tlaka.
Kontraindikacije nakon korištenja sode bikarbone?
Kod nekih osoba mogu se javiti kontraindikacije nakon korištenja sode bikarbone. Te kontraindikacije, ispoljavaju se kroz sljedeće simptome:
– Kroz pojavu usporenog ritma disanja,
– Kroz pojavu otečenosti stopala,
– Kroz pojavu jake mučnine.
Spomenuti simptomi, zapravo predstavljaju upozorenje i znak da je u vašem organizmu prisutna osjetljivost na sodu bikarbonu. Kako bi ste na vrijeme bili sigurni da li ste osjetljivi na sodu bikarbonu, kada je prvi put unosite u organizam u vidu otopine, unesite je u maloj količini. Točnije, za početak napravite otopinu od pola ravne čajne žličice sode bikarbone i od dvjesto mililitara vode. To popijte i ukoliko ne primijetite simptome osjetljivosti, sutra popijte jaču otopina. U slučaju da primijetite osjetljivost organizma na sodu bikarbonu, prestanite s njezinim korištenjem i popijte veću količinu tekućine kako bi je što brže eliminirali iz organizma putem urina.
Postoje li osobe koje ne smiju konzumirati sodu bikarbonu?
Postoje osobe koje ne smiju konzumirati sodu bikarbonu. To su:
– Djeca mlađa od pet godina,
– Osobe kod kojih je prisutna osjetljivost organizma na sodu bikarbonu,
– Osobe kod kojih su prisutna teška oboljenja bubrega,
– Osobe kod kojih su prisutna oboljenja srca,
– Osobe koje imaju problem s povišenim krvnim pristiskom,
– Osobe kod kojih su prisutna teška oboljenja jetre.
Također, prije konzumiranja sode bikarbone, savjet liječnika bi trebale potražiti i trudnice, dojilje, kao i osobe koje su pod stalnom terapijom lijekovima.

Terapija protiv karcinoma sodom bikarbonom prema dr. Simonciniju

„Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno, preko aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno djelovati na rak“ – govori Tullio Simoncini. „Takva terapija može biti efikasna u liječenju mnogih tumora, ali druge ozbiljne vrste tumora – poput karcinoma mozga ili kostiju – na žalost, ostaju netaknute terapijom.“ Dr.Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka. Kako djeluje terapija: Soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr.Simonicini uzrokuje rak).
Postupak liječenja
Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine: Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu navečer sa čašom vode, tokom jednog mjeseca.
Napomena
Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna! Ipak, u većini slučajeva, terapija dr.Simoncini zahtjeva liječničku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapije.
Za intravensku terapiju:
500 ml 5% otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan. Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako trebate nastaviti, dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga provjerite da li se rak povukao.
Napomena
Ljudi još uvijek miješaju soda bikarbonu s praškom za pecivo koji u sebi može sadržavati aluminij. Soda bikarbona u sebi nikada nije imala aluminija. Nikada nije i nikada neće. Marketinški trikovi su uspjeli uvjeriti milijune, na račun zdravog razuma, a zapravo u pitanju je najjednostavnija kemija. Gotovo u svakoj trgovini organske prehrane može se kupiti siguran, ekonomičan, čisti izvor natrij bikarbonata.

Pogledajte video:

Izvor: 24sata.hr

Author: Zdravlje