Spasite na vrijeme jetru koja je glavni laboratorij organizma-RECEPT

Spasite na vrijeme jetru

Spasite na vrijeme jetru koja je glavni laboratorij organizma-RECEPT.

Brz način života uslovljava kontinuirano konzumiranja brze i nezdrave hrane. Ove namirnice pune naše tijelo toksinima i čine štetu cjelokupnom organizmu. Detoksikacija je proces koji se mora shvatit ozbiljno, naročito pojedinci koji brinu za svoje zdravlje, posebno zdravlje jetre.

Jetra je među najbitnijim organima čovjekovog organizma, jer je odgovorna za eliminaciju toksina i apsorpciju proteina. Oboljenja jetre su naročito problematična, jer se kasno uočavaju od početka bolesti do njene dijagnoze često prođe dosta vremena, zbog čega ih je i vrlo teško liječiti. Zbog toga, zaštitimo našu jetru na vrijeme redovitom detoksikacijom, i zdravom ishranom.

Predlažemo ovaj recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa!

Sastojci:

sok od naranče
sok od limuna
organski med
šaka puna metvicom
litra destilovane vode
Prvo je potrebno da prokuhate vodu, potom dodajte metvicu i ostaviti da vrije u vodi oko 5 minuta. Nakon tog, skinite posudu s vatre i ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte sok od jedne naranče i jedog limuna (ako imate organski limun onda naribajte i koru limuna). Dodajte med na kraju.

Ovaj napitak se može konzumirati hladan ili vruć, za što se odlučite. Redovna potrošnja će očistiti jetru i poboljšati vaš probavni sistem.

Preuzeto sa: lijekizprirode

Author: Zdravlje