SOK OD SMREKE: Napitak za regulisanje šećera, jačanje nerava i želuca

Ovaj prirodni napitak od bobica smreke se sprema se za nekoliko dana, a pomaže u regulaciji šećera u krvi i viška kilograma.

Isprobajte i vi ovaj narodni recept za ljekoviti napitak od smreke.

Biće vam potrebni sledeći sastojci:
  • 0,5 kg bobica smreke
  • 3 litra vode
  • jedan limun

Kako pripremiti ovaj moćni napitak:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno.

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamijenite novim.

Kako koristiti ovaj zdravi napitak:

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl). Jednu čašu popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije tokom dana. Nema potrebe da zaslađujete sok ili čaj jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

Sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje telesne težine. Suvišni kilogrami se tope, pa je pogodan i za mršavljenje ukoliko ga koristite češće.

Osim soka od smreke, i čaj od smreke je jako koristan za naše zdravlje. Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše tekućine iz tijela, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pijesak iz žuči i bešike.

Iako je ovaj napitak od smreke veoma zdrav, on se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama.

Izvor: aura.ba

Author: Zdravlje