ZA SAMO 2 SATA KROZ STOLICU I URIN IZBACITE SVE STO SMETA ZDRAVOM ORGANIZMU! Univerzalni LIJEK!

BONUS:

OVA PILEĆA SUPA POMAŽE KOD PREHLADE: Otjeraće PREHLADU k’o od šale, ko je POJEDE USTAJE ZDRAV IZ KREVETA

Topla pileća supa nadaleko je poznat saveznik u borbi protiv prehlade. Preporučuje se vekovima kao idealan lek tokom zimskih dana.

Osim što je veoma ukusna, supa obezbeđuje hidraciju organizma i stimuliše apetit. Što je najvažnije ima izrazito lekovita svojstva, jer ublažava simptome prehlade. Naime, neki njeni sastojci utiču na slabljenje simptoma upale gornjih disajnih puteva,

U kombinaciji s povrćem

Dodajte supi sveže povrće i dobićete još jačeg saveznika u zimskim danima. Lukom povećavate nivo antioksidanta kvercetina, a komadićima celera i šargarepe jačate prisustvo beta-karotena, vitamina A i kalijuma.

Začini koji se dodaju pilećoj supi (beli luk, biber) imaju efekta koji razblažuju sluz i olakšavaju disanje.

Domaća ili iz kesice

Suve supe (instant) sadrže sastojke koji odgovaraju zahtevima lakog spremanja. Meso u njima je prerađeno tako što je sušeno na veoma niskim temperaturama. Masti su pojačane, a povrće dehidrirano. Gotove supe mogu imati sličan efekat kao i domaća pileća supa. Za ishranu dece bolje su domaće supe zbog svežih sastojaka i nutritivnog kvaliteta.

Korisni saveti

– Uvek stavite pileće meso u hladnu vodu, nikad u toplu ili vruću.

– Dobra supa zahteva dodatak soli.

– Ukoliko je moguće, nemojte da koristite zaleđeno pile, jer zamrzavanje pojačava izdvajanje vode iz mesa.

– Osnovni recept za pileću supu: koristi se pileće meso, povrće (crni luk, beli luk, šargarepa, celer) i začini (lorber, peršun).

(Espreso/stil-magazin.com

Author: Zdravlje