SKINUTI ĆE VAM 10 GODINA S LICA: Krema za podmlađivanje od 4 obična sastojka! NEVJEROVATAN RECEPT!

Jedan od najbolnijih trenutaka u životu svake žene je odraz u ogledalu koji je pokazao prvu boru na licu. Sa vremenom, njih je sve više i više, a do 50. godine lice nekih žena naborano je kao koža šar peja.

Ali postoji prirodan način na koji možete usporiti vrijeme. Ova efikasnu kremu protiv bora takođe ima odlična svojstva izbjeljivanja – uklanja pigmentaciju i biljege, jer je jod sastavi dio ove kreme.

Sastojci za najbolju kremu za lice

– 1 čašica meda
– 1 kašika vazelina
– 1-2 kapi joda
– 1 čašica ricinusa

Priprema

Prvo, sipajte jod u staklenu posudu. Ali ne više od 1-2 kapi. Zatim dodajte med, vazelin i ricinusovo ulje. Sve dobro izmješati. Držite kremu na hladnom i tamnom mjestu ne više od jednog mjeseca.

Nanošenje

Na dobro očišćeno lice nanesite tanki sloj kreme protiv starenja. Prije nanošenja krema se mora dobro promiješati. Efekat možete pojačati laganim masiranjem kože.

Krema se takođe može koristiti kao maska. Nanesite na lice u gustom sloju i ostavite da stoji od 15 minuta do sat vremena.

Ova krema učiniće vašu kožu elastičnijom, nahraniti je korisnim materijama, ukloniti napetost i mrtve ćelije sa kože. Savršeno će zategnuti vaše lice i vratiti mu mladost.

Izvor: krstarica

Author: Zdravlje