SIRUP ZA ISKAŠLJAVANJE PO RECEPTU DOKTORA NESTOROVIĆA: Sutra ćete biti kao novi

Uovom kratkom postu, koji se zasniva na preglednom članku iz Indije (2010) Department of Pharmaceutical Technology i Meerut Institute of Engineering and Technology, opisaću pripremu naptika oa ananasa, koji uklanja sekret iz pluća osoba oboljelih od tuberkuloze (naravno da recept djeluje i na druge vrste sekreta). Ova grupa je pokazala da davanje 50 ml koncentrovanog soka bijelog luka može da izliječi ozbiljne gljivične infekcije (slične rezultate daje kod žena sa infekcijama mokraćnih puteva izazvanih bakterijama rezistentnim na antibiotike).

Ananas ima svojstva da djeluje na smirivanje zapaljenja (ovaj efekat je posljedica prisustva enzima bromelaina), a smanjuje i otok sluzokože nosa kod respiratornih infekcija. Ako koristite napitak za koji ću dati recept, veoma je važno da zapamtite da treba da popijete najmanje osam čaša vode dnevno.

Recept za sirup za iskašljavanje sa ananasom

– 1 šolja soka od ananasa
– izmedju prstiju so
– izmedju prstiju biber
– 1 i 1/2 kafena kašika meda
Pije se četvrtina šolje, 3-4 puta dnevno. Obično ne dajem recepte (iako obožavam da kuvam i jedem), ali ovaj je toliko jednostavan i efikasan da sam morao da ga podijelim sa vama.
Autor: Prof. dr Branimir Nestorović
Izvor: ordinacija.tv/banenestorovic.blogspot.com

Author: Zdravlje