SIPALA JE OMEKŠIVAČ ZA VEŠ U SUDOPERU: Kad vidite rezultat ostat ćete BEZ TEKSTA – KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI

Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku ili Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo s više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za osvježavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha. Ako smo i mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odjeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Pranje sudopere

Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprani veš. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuhala za vodu doda i vruću vodu.
– Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i spužvom očistite ako je ostalo prljavštine – savjetuje Mrs. Hinč.

Pranje prašnjavih radijatora
Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere spužvom, vrućom vodom i omekšivačem.
– Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše – podjelila je.
Brisanje prašine
Korisnica „Clean Queen“ pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem spriječava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se opet brzo skupi prašina – kaže ona.

Osvežavanje WC-a
Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.
Pranje ulaznih vrata
Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i spužvom, ona izgledaju kao nova. Takođe jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podjelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske. – Miriše nevjerovatno, bolje nego prije – napisala je.
Čišćenje tepiha
Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u pjenušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja. #novi.ba#

Author: Zdravlje