SAD JE NAJEZDA SMRDIBUBA, EVO KAKO DA ZAŠTITE KUĆU: Uraditi ovo i neće se približiti vašem domu

Smrdibuba – vjerovatno se sjećate vašeg prvog susreta – kraj ljeta je i već ste navikli da razni insekti s vremena na vrijeme posjete vaš dom. Međutim, jedne večeri čujete neobično zujanje i primećujete braon bubu koja puzi po vašem zidu. Vođeni prethodnim iskustvima sa insektima, uzimate maramicu i ubijate bubu, ali tada shvatate da po sobi kreće da se širi prilično neprijatan miris. Ubili ste smrdibubu.

Ako ste se do tada pitali kako su ovi insekti dobili naziv, eto odgovora. Međutim, do sada su gotovo svi imali prilike da se upoznaju sa ovim bezopasnim insektima, a jedino pitanje koje je ostalo neotkriveno jeste postoji li način da ih se riješimo?

Potrebno vam je:

Bijeli luk (4 kašičice)
Voda (dve šolje)
Flaša sa sprej zatvaračem
Smrdibube ne podnose miris bijelog luka, a postoji nekoliko načina na koje ovu namirnicu možete iskoristiti protiv vaših malih, braon neprijatelja. Jedan je da isjeckate luk i ostavite ga na mjestima za koje sumnjate da omogućavaju smrdibubama da uđu u vaš dom. Drugi je da napravite sprej od mješavine luka i vode i poprskate kritične tačke. Takođe možete koristiti ovaj sprej i za odeću, ali u tom slučaju pazite da ne odbijete i ljude od sebe.

novi.ba

Author: Zdravlje