RJEŠITE SE BUBA ZAUVIJEK POMOĆU OVE SMJESE: Komarci i ostali insekti će bježati od vaše kuće!

Sve sastojke sigurno već imate u kući. Kada dođe lijepo toplo vrijeme, naš glavni i jedini neprijatelj jesu insekti. Koliko god želimo da uživamo, bube nam ne daju mira. Srećom, pomoću ovog trika, nećete više imati ovakvih problema. Sve što treba jeste da pretražite kuhinju jer vjerovatno sve već imate u kući.

Sastojci:

Dva limuna
dvije limete
nekoliko grančica ruzmarina
deset kapi eteričnog ulja eukaliptusa
malo vode
plutajuće svijeća
Postupak: U manju staklenu čašu stavite vodu, limun, limetu i ruzmarin. Dodajte eukaliptus i na vrh stavite plutajuću svijeću. Karanfilić i limun su spas od ovih krvopija. Prepolovite nekoliko limuna ili limeta pa u središte pobodite 10-ak karanfilića. Rasporedite limun po stanu, tamo gdje provodite najviše vremena, i to je to.

Tečnost protiv osa i stršljenova

Za ovaj recept, potrebno je da izbušite rupe na poklopcu tegle. Stavite med na dno tegle i razblažite s malo vode ili dodajte kašiku džema. Insekti će biti privučeni slatkim mirisom, ući će kroz rupe, ali neće moći da se odlijepe od smjese sa medom. Po potrebi menjajte teglu.

Protiv različitih buba
Sastojci:
30 ml maslinovog ulja
po jedna kap esencijalnog ulja citronele
eukaliptusa
nane
čajevca
U tegli pomješajte sve sastojke, dodajte malo vode i pomješajte – samo strogo vodite računa da mješavinu nipošto ne držite blizu očiju, ni dok je pravite.

novi.ba

Author: Zdravlje