Prokuhajte med i sodu bikarbonu: Žene odlučile – zauvijek će koristiti ovaj recept!

Dermatolozi kažu da je efikasniji od svakog kupovnog proizvoda.
Polako se približava vrijeme kada svaka žena počne da dobija noćne more – ide ljeto, a na butinama i zadnjici se odlično vidi posljedica uživanja u hrani i fizičke neaktivnosti, u vidu celulita.

Niste jedine – da li znate da čak 80 posto žena muči muku sa celulitom, uključujući i poznate zvijezde?
Na tržištu postoji dosta proizvoda za borbu sa celulitom, ali, ako je vjerovati dermatolozima, jedan jeftin recept iz prirode je najdefikasniji! U pitanju je smjesa od dva sastojka koje svi imamo kod kuće – soda bikarbona i med. Jednostavno, pomiješajte kašiku sode sa kašikom meda, dodajte malo vode i stavite da prokuha na ringli.

Kad proključa, ostavite da se kuha dva-tri minuta, blago prohladite, pa dok je još toplo masirajte područje zahvaćeno celulitom ovom smjesom tokom tri minuta. Nakon toga operite toplom vodom, a zatim na problematične djelove tijela nanesite samo med. Nježno tapkajte i masirajte 4-7 minuta. Prema riječima stručnjaka, ali i onih koji su probali, ovo je najbolji način da se riješite celuluita i rupa na koži koje čine efekat pomorandžine kore. Masaža medom će popraviti cirkulaciju krvi na zahvaćenim mjestima i smanjiti naslage celulita, bez da u tijelo unosite hemikalije i toksine.

Savjet:
Ne smijete da pretjerujete sa upotrebom ove smjese, a naročito ne sa jakim pritiskanjem tokom masaže, jer biste mogli da završite sa ispucalim kapilarima na mjestima gdje se nalazio celulit.

Izvor: stil

Author: Zdravlje