PRIRODNI MIKS SA HRENOM: Popravlja pamćenje, čisti jetru i dobro utiče na zdravlje očiju!

Hren je jedan od najmoćnijih lijekova.
Ne samo da će vam popraviti pamćenje za, već ćete pri tome otopiti masne naslage s kojima se godinama borite. Ključni sastojak recepta koji vam donosimo je hren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.
Zdravstvene prednosti hrena:
1. Bijeli korijen hrena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.
2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.
3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase hren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.
5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i reguliše probavu, a uz to podstiče rad crijeva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.
6. Obloge od narendanog hrena smanjiće ukočenost mišića tijela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).
7. Hren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.
Obratite pažnju na ovo: Aktivne materije u hrenu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svježeg korena s više od 80 ml soka. Ren se najčešće renda svjež ili poslužuje u kockicama, jer kuvanjem gubi većinu svojih ljekovitih svojstava.

Sastojci koje trebamo: 125 grama hrena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)
Priprema se na ovaj način: U blenderu ispasirajte hren i đumbir. Iscijedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmješajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smjesu stavite u staklenu posudu. Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smjese prije obroka, a ako vježbate, prije treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate. Jedna vrijedna napomena: Iako je priroda naš saveznik i dobro dođe, ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa doktorom.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: Zdravlje