Prije pranja veša ubacite šaku ovog začina u mašinu i gledajte čaroliju: KO JE PROBAO – 100% SE ODUŠEVIO

Dovoljna je samo kašičica da vaš veš ponovo zablista…

So je svakako jedan od najvažniji začina u kuhinji. Naše bake su znale da se so, osim što je koristan za jelo, takođe može upotrebiti na niz drugih načina u domaćinstvu. Blagodati ovog začina prenosile su se generacijama i otkrivali novi načini. Jedan od savremenih načina kako možete koristiti so van kuhinje je u kupatilu. Prije svega pomaže pri uklanjanju preostalog deterdženta s odjeće i bori se protiv neprijatnog mirisa. Osim toga, eliminiše rizik od alergija kod ljudi sa previše osjetljivom kožom.

Takođe, so će učiniti da vaš veš ponovo dobije svežinu i sačuva svoje originalne boje, što je česta pojava nakon brojnog pranja, a jedna od većih bonusa je da pomaže da se odjeća lakše osuši. Ovo je posebno korisno kada je kišovito i niske temperature pa je potrebno veš sušiti u zatvorenom prostoru, prenosi Jutarnji.

Prije nego što uključite mašinu za pranje veša, u praznu pregradu (onu koju ne koristite) ubacite kašiku soli. Kada dođe vrijeme za ispiranje rublja, so će ući u bubanj i učiniti svoju čaroliju…

novi.ba

Author: Zdravlje