Potrebna vam je samo jedna stvar: Očistite prljave fuge bez muke…

Korak do blistavog kupatila i kuhinje najčešće ometaju mesta između pločica i elemenata, fuge. Njihova osnovna funkcija je popunjavanje praznih prostora i sprečavanje prodora vode u zid ili pod, ali ona su među najprljavijim površinama u kući na kojima se skupljaju vlaga i prljavština. Jedna žena je snimila video kako je ona na originalan način zapravo obnovila svoje fuge i sada izgledaju kao potpuno nove.

Svu žutinu i prljavštinu sa istih izbelela je samo jednim predmetom, a to je brisač hemijske olovke ili takozvano belilo.
To naravno nije jedini način za njihovo čišćenje, možete probati i sa raznim pripravcima iz vaše kuhinje.

Prašak za pecivo pomešajte s vodom i dobijenu smesu nanesite na fuge. Pomoću stare četkice za zube površinu dobro istrljajte i ostavite da deluje 10-ak minuta, nakon čega bi fuge trebalo da budu čiste. Rastvor soli i vrele vode u razmeri 1:2 efikasno pomaže kod čišćenja fuga. Smesu prelijte na pločice i ostavite da deluje 20 minuta, nakon čega je fuge potrebno da izribate četkicom ili grubom stranom sunđera. Nakon čišćenja kupatila svakako nastojte da površine temeljno osušite, kako bi se vlaga što manje skupljala u fugama.

Izvor: alo.rs

Author: Zdravlje