Pobijedite depresiju pomoću limunade sa kurkumom!

Pobijedite depresiju pomoću limunade sa kurkumom!

Pobijedite depresiju pomoću limunade sa kurkumom!

Limunada s kurkumom pobjeđuje depresiju!

Kurkuma ima moćna protuupalna svojstva, sudjeluje u uništavanju stanica raka, smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, Alzheimerove bolesti, artritisa, žgaravice, žutice, dijareje i bolova na području abdomena.

Postoji niz lijekova za ublažavanje depresije, ali većina njih uzrokuje neželjene nuspojave, kao što su poteškoće u disanju i probavne tegobe. Iz tog razloga stručnjaci za ublažavanje simptoma depresije često preporučuju prirodne spojeve.

Limunada s kurkumom, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, može ublažiti simptome depresije i smanjiti potrebu za uzimanjem propisane terapije. Ipak, svakako se prije smanjenja doze antidepresiva posavjetujte s liječnikom.

Dosadašnja istraživanja, provedena na temu utjecaja kurkume na zdravlje, su pokazala sljedeće:

kurkuma ima moćno protuupalno, antioksidacijsko i antivirusno svojstvo,
kurkuma jača imunološki sustav,
kurkuma potiče apsorpciju esencijalnih nutritivnih spojeva i
kurkuma potiče detoksikaciju.
Kurkuma je vrsta začina koji jako rijetko uzrokuje neželjene nuspojave, čak i kada se konzumira u većim količinama i svakodnevno.

NAJBOLJI lijek za BOLEST današnjice, skuhao je ŽIR!

Da li ste znali da žir ima ljekovita svojstva? Saznajte kako da napravite napitak koji liječi štitnu žlijezdu.

Od žira možete da napravite napitak sličan kafi, koji ima ljekovito dejstvo na štitnu žlijezdu. Treba da napravite zalihu mljevenog žira i kuhate po jednu kašičicu, jednom dnevno za regulisanje rada štitne žlijezde.

Zreli žir se oguli i samelje u blenderu. Prije pripreme prvo propržite kašičicu mljevenog žira, možete u istoj džezvi u kojoj ćete skuhati kafu, a zatim prelijte vrelom vodom (1dl) i kuhajte 10 minuta.

Jedina razlika u odnosu na pravu kafu jeste što ovaj napitak treba da procijedite. Možete dodati šećera i mlijeka.

Inače kafa od žira poboljšava krvnu sliku, liječi anemiju.

Smanjuje kostobolju i bol u zglobovima, naročito kod žena nakon četrdesete godine života i kod žena s menstrualnim problemima.

Ljekovita vodopija pročišćuje jetru i uravnotežuje šećer u krvi

Vodopija (poznata i kao cikorija, divlja loćika, konjska trava…) samonikla je biljka koja najčešće raste uz rubove putova i polja, a u mnogim zemljama se i uzgaja zato što se od njezina korijena dobiva nadomjestak za kavu.

Izvor: https://www.centarzdravlja.hr/

Author: Zdravlje