PATIKE MOGU OSTATI SUHE I KADA JE KIŠA: Otkriven jednostavan trik koji svima djeluje, EVO ŠTA TREBATE URADITI

Na Jutjubu je objavljen snimak sa trikom koji navodno pomaže da obuća ostane suha

Kada pada kiša, najbolje je ostati u toplom domu, ali ako to nije opcija, onda se treba pripremiti za izlazak. Problem nastaje ako obuća nije vodootporna i onda završite sa mokrim nogama, ponekad i cijeli dan. Naravno, tu je i onaj moment da baš te cipele želite da nosite jer se slažu uz odjeću koju ste rijhšili da nosite baš tog kišnog dana, ali one nisu otporne na vodu.

Na Jutjubu je objavljen snimak sa trikom koji navodno pomaže da obuća ostane suha. Potrebna su dva sastojka: fen i pčelinji vosak. Ako nemate pčelinji vosak, poslužiće i svijeća, ali pripazite da ne bude bijela. Ukoliko koristet bijelu sveću, ostaće vam boja na obući.

Proces je jednostavan. Uzmite vosak ili svijeću i istrljajte cipele njome. Uradite to veoma pažljivo i temeljno. Kada ste završili sa tim, uzmite fen i rastopite vosak. Kada ste sigurnoi nda se sve otopilo, ostavite obuću na nekoliko minuta da se osuši. Kada je i to gotovo, obuća je spremna za nošenje. U snimku se kaže da se ovaj trik može primjeniti na kožnoj obući, kao i na platnenoj i antilop obući. #novi.ba#

Author: Zdravlje