OVO JE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Uništava 30 vrsta bakterija, ali i gljivice i viruse…

Ulje divljeg origana dobija se od posebne endemske vrste Origanum minutiflorum, koja uspeva samo na planinama Taurus u Turskoj, i za njega se može reći da je najmoćniji prirodni antimikrobni agens na svetu.

Koristi se kod upala, virusnih i bakterijskih infekcija, akni, prehlade, gripa, kašlja, gljivičnih infekcija, atletskog stopala, bolova u zglobovima i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Naučno je dokazano da je ulje divljeg origana jedan od najjačih i najefikasnijih antibiotika poznatih čoveku. Uz to je potpuno prirodno i sigurno za upotrebu i, za razliku od farmaceutskih antibiotika, ne stvara otporne sojeve mutiranih bakterija.

U malim količinama ulje ubija širok spektar bakterija, a takođe je delotvorno i protiv gljivica, virusa i parazita. Može se koristiti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu i nema negativnih nuspojava.

Divlji origano dokazano eliminiše mikroorganizme kao što su Candida albicans, Escherichia coli, Staphylococcus, Staphylococcus, Salmonella enteritidis, Klebsiella, Proteus, Enterococcus, Enterobacter, Pseudomonas, Helicobacter pylori.

Između pitomog, začinskog i divljeg origana postoji velika razlika. Začinski origano sadrži veoma mali procenat aktivnog sastojka karvakrola, koji pokazuje antiseptičko dejstvo.

Od više od 50 vrsta divljeg origana, 30 raste u Turskoj, a od svih koje postoje najcenjeniji je Origanum minutiflorum, koji sadrži 80 do 90 odsto karvakrola.

Najvažnije na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine ulja divljeg origana je količina karvakrola jer od nje zavisi i antimikrobna efikasnost ulja. Pored Origanum minutifloruma taj sastojak u velikoj meri sadrže i klasični mediteranski Origanum vulgare i Origanum onites.

Origanum minutiflorum sadrži i timol u maloj količini, jak i aktivan sastojak koji može da smeta osobama sa slabijim želucem, pa i na to treba obratiti pažnju pri kupovini ovog ulja.

Važno je pogledati i da li je ulje divljeg origana već razređeno maslinovim uljem. Ako je tako, dosta je slabije i trajaće kraći vremenski period.

Zato je najbolje kupiti čisto eterično ulje.

Zato je najbolje kupiti čisto eterično ulje.

AKO JE OVA OBJAVA KORISNA, PODJELITE JE NA VAŠ PROFIL DA I DRUGI VIDE. HVALA.

Izvor: kucnilekar.com

Author: Zdravlje