Ove dvije biljke uzmite protiv bolova umjesto tablete i spasit ćete želudac

Ovaj  lijek je  potpuno prirodan, ne utječu toliko na želudac kao kemija koju stalno unosimo u organizam i nemaju dugoročne posljedice na naše tijelo.

Kada nas nešto zaboli, većina će odmah posegnuti za tabletom protiv bolova. Postoji mnogo prirodnih sredstava protiv bolova, a neka od njih već imate u kuhinji.

Crni papar

Učinkovit je u borbi protiv artritisa, bolova u želucu i probleme s probavom. Crni papar upotrebljavao se u liječenju još u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Papar sadrži tvari koje imaju protuupalna svojstva. Svježe mljeveni papar koristite kao dodatak jelu, no budite oprezni jer veće količine mogu usporiti djelovanje nekih lijekova.

Ulje mente

Najbolje ga je koristiti za smirivanje želučanih tegoba i sindroma iritabilnog crijeva. Umjesto ulja može se koristiti i lišće biljke.

Jednu čajnu žličicu suhog peperminta u šalici vruće vode ostaviti deset minuta, procijediti i ohladiti. Pijte čaj 4-5 puta na dan između obroka. Budite oprezni jer velike doze mogu biti otrovne, budući da je čisti mentol otrovan.

Izvor: dnevno.hr

Author: Zdravlje