OVAJ SOK TOPI CISTE NA JAJNICIMA I BUBREZIMA (RECEPT)

Mnogim ljudima je ljekovitost ovog soka pomogla da ojačaju imunitet nakon tretamana najtežih oboljenja.

U čemu je tajna čudesnog soka?

Ljekoviti zeleni sok od klica i listova spelte (stare vrste pšenice) ne sadrži nikakve hemijske dodatke, konzervanse, boje i zaslađivače. Tajna ovog napitka leži u ljekovitim supstancama iz spelte, na prvom mjestu hlorofilu koji obogaćuje krv kiseonikom i sprječava razmnožavanje kanceroznih ćelija.

Zahvaljujući tome što je izdvojio ove materije i otkrio njihovo djelovanje na tumore, dr Oto Varburg, dobio je Nobelovu nagradu 1931 godine.Čudesni sok od spelte sadrži preko 300 enzima, među njima i one rijetke, koji u organizmu čovjeka postoje nakon rođenja, ali poslije izvjesnog vremena, pod uticajem stresa, nezdrave ishrane i toksina iz okruženja, samo mali broj njih ostaje u jetri.

Međutim, konzumiranjem ovog napitka, ove materije ponovo se stvaraju i jačaju organizam. Spelta je bogata i vitaminom B17 koji razara ćelije raka .Treba naglasiti da napitak postiže pravi efekat samo ako se pije svež ili zamrznut.

Najbolje ga je poslije cjeđenja odmah zamrznuti i svako jutro na prazan želudac uzimati po jednu ili više kockica leda razmućenih u čaši vode. Vrijednost ovog napitka gubi se u roku od sat vremena nakon što se istopi. Ukoliko koristite zeleni sok, za manje od mjesec dana čovjek će se mnogo bolje osjećati, od čega god da je boelstan.

Topljenje cisti na jajnicima i bubrezima pomoću soka

Uzeti mladih zelenih listova, samljeti i iscjediti sok. Sok stavljati u kocke za led i zamrznuti. Potrebno je da imate 72 kocke, koje biste potrošili svaki dan po jednu.

Ujutru jednu kocku staviti u čašu s vodom, kada se istopi popiti. U žitu ima mnogo vitamina, aminokiselina, minerala… Sok je dobar i za druge organe. Žito treba čekati da poraste otprilike visine do 15 cm.

Izvor: kucnilekar.com

Author: Zdravlje