OVAJ OTROV UNIŠTAVA VAŠE KOSTI: Većina ga KONZUMIRA barem jednom dnevno…

Generalno, mnogi ne znaju koje sve negativne posledice ovog pića koje ono ima po naše zdravlje. Najgore od svega što se ono u velikoj količini daje i djeci, što može dovesti do neočekivanih posljedica.

Ovaj “otrov” su gazirani sokovi. Prema naučnim istraživanjima, evo kakva dejstva to ima po tijelo:

1. Prvih 10 minuta
Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dnevne dozvoljene doze. U tielo dospijeva i fosfor, zaslužan za pjačivanje ukusa.
2. Poslije 20 minuta
Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri
3. Poslije 40 minuta
Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tielu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osjećaj umora.
4. Poslije 45 minuta
Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom, koji daje heroin.
5. 60 minuta
Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i vještačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Poslije 60 minuta
Diuretička svojstva kofeina počinju da djeluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju u urinu.
7. Poslije malo više od sat vremena
Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osjećate se puni energije i možete očekivati česte promjene raspoloženja.Zajedno sa gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.
Pamet u glavu!

Izvor: likemag.com

Author: Zdravlje